15 Temmuz 2011
Sayı: SİKB 2011/27

 Kızıl Bayrak'tan
Kazanmak için genel
greve hazırlanalım!...
AKP ve CHP
“düzenin bekası”nda uzlaştı!...
Aktif uşaklık çizgisinde
yoğun Ortadoğu trafiği...
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Suriye Dışişleri Sorumlusu
Omar Murad ile konuştuk
Devletin haberi yokmuş!
GEA’da mücadele sertleşti.
Birleşik Metal İstanbul 2 Nolu Şube’de genel kurul.
İşten atılan Polifarma işçisi ile direniş ve örgütlenme süreci üzerine”
Kubatoğlu direnişi yol gösteriyor
PTT işçilerine meclis
önünde gözaltı
Taksim İlkyardım’da direniş
Tunus-Mısır
dersleri - H. Fırat
Mısır’da yeni bir sınıf
çatışmasına doğru.
Mısır devrimi devam ediyor - Ergin Yıldızoğlu
Şili’de büyük grev
Kıbrıs halklarının kurtuluşu
kendi ellerindedir!
YÖK düzenin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor!
Bir direniş manifestosu: ‘96 Ölüm Orucu ve SAG direnişi.
MKP-HPG gerillası
Ozan Derman’ın anısına
Aile Bakanı’ndan inciler..
Sevil Ceylan Erkat yalnız değil!
Samandağ’da coşkulu ve kitlesel festival
Ölümünün 18. yılında Rıfat Ilgaz’ı saygıyla anıyoruz
Galatasaray’da 328. buluşma
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Hediye Aksoy için eylem

Bakırköy Kadın Tutukevi’nde bulunan görme engelli ve kanser hastası Hediye Aksoy’un serbest bırakılması talebiyle 8 Temmuz akşamı Taksim’de oturma eylemi gerçekleştirildi. Eyleme, Aksoy’la aynı koğuşta kalmış olan İşçi Köylü Gazetesi Kartal Temsilcisi Suzan Zengin de katıldı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından yapılan eylemde Türkçe ve Kürtçe “Hediye Aksoy ve tüm hasta tutsaklar serbest bırakılsın” pankartı açıldı. Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan kadınlar Aksoy’un fotoğraflarını taşıdı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Filiz Oğuz, Aksoy’un sağlık durumu hakkında bilgi verdi ve İstanbul Tabip Odası aracılığı ile raporun daha hızlı hazırlanması için başvuru yaptıklarını dile getirdi. ATK tarafından “Hediye Aksoy’un durumu henüz termal safhada (ölüm aşamasında) olmadığı için bırakılamaz” raporu verildiğini söyleyerek termal safhada olan 20’yi aşkın tutuklunun olduğu, onlar dahi bırakılmadığı için Aksoy’un bırakılmasının söz konusu olmadığı yönünde bilgi verildiğini belirtti.

Açıklamanın ardından Suzan Zengin bir konuşma yaparak Aksoy’un cesaevi koşullarında ne tür zorluklarla karşı karşıya bırakıldığını aktardı. Hapishane koşullarında termal safhanın yaratıldığını belirten Zengin, insanların bilerek ölüme gönderildiğini söyledi.

Ölünceye kadar, tamamen yalnızlaştırılacak”

Eylemde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Beyaz Yakut’un durumu hakkında da avukatı Sevinç Sarıkaya tarafından bilgilendirme yapıldı.

Sarıkaya şunları söyledi: “Müvekkilim pazartesi günü tek kişilik hücreye götürülecek ve ondan sonra arkadaşları ile görüşemeyecek, sohbet hakkını kullanamayacak. Sadece günde bir saat havalandırmaya çıkacak, o da yalnız. Ailesi ile görüş ve haberleşmesi çok sınırlı olacak. Şartlı salıverilme hakkı olmayacak, yani Beyaz Yakut, ölünceye kadar, tamamen yalnızlaştırılacak. Biliyorsunuz cezaevlerinde insanlık dışı uygulamalar var, Beyaz buna karşı çıkıp bir slogan dahi attığında disiplin cezasına çarptırılacak. Disiplin cezası sonucunda da havalandırma hakkı, ailesiyle görüşme hakkı iptal edilecek.”


DHF’lilere tutuklama terörü

İzmir’in Menemen ilçesinde Halkın Günlüğü gazetesi ve DHF broşürleri dağıtırken gözaltına alınan 8 devrimci 11 Temmuz günü tutuklandı.

Halkın Günlüğü gazetesi muhabiri İsmail Avan ve DHF çalışanları 10 Temmuz günü Menemen’de Halkın Günlüğü gazetesi dağıtımı yaparken Bozyaka Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltı saldırısına “Hakkında 1 aylık toplatma kararı verilen Halkın Günlüğü gazetesinin dağıtımını yapmak” gerekçe olarak gösterildi.

11 Temmuz günü savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen 8 devrimci örgüt propagandası yapmak ve örgüt üyesi olmak iddialarıyla tutuklandı.

Tutuklama terörü 13 Temmuz günü DHF tarafından protesto edildi. İzmir İHD binasında yapılan basın toplantısına aralarında BDSP ve Partizan’ın da bulunduğu ilerici ve devrimci kurumlar da destek verdi.


Özgür Gelecek’e bir ay kapatma

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Özgür Gelecek gazetesinin 13. sayısında yer alan bazı haberlerde “TKP/ML TİKKO ve PKK propagandası” yapıldığı gerekçesiyle gazeteye bir ay süreli kapatma cezası verdi.

Gazetenin 08-21 Temmuz tarihli 13. sayısında yer alan “TKP/ML TİKKO Bölge Siyasi Komiseri ve Bölge Komutanı ile Röportaj” ve “Kavga okulu” sayfasında yer alan yazılar cezanın verilme nedeni olarak belirtilmiş.

Özgür Gelecek tarafından yapılan açıklamara şunlar söylendi: “Özgür gelecek gazetesi ve devrimci, yurtsever basın kendine gerçekleri referans alır ve onlardan kopmaz. Bu açıdan sosyalist, devrimci, yurtsever basın tüm saldırı ve engellemelerle yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor/edecek.”


Çorlu’da gazete satışı

17. mücadele yılında, Kızıl Bayrak gazetesi işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. İşçi havzası Çorlu’da devrimci sınıf faaliyetini büyüten sınıf devrimcileri geçtiğimiz haftasonu boyunca, işçi mahallelerinde sokak sokak, kapı kapı dolaşarak gazete satışı gerçekleştirdiler.

Satış boyunca birçok sektörden işçi ile çalışma koşulları ve iş kazaları üzerine konuşuldu.

İşçilere, süren direnişlerin sesi de taşındı. Direnişlerin süreçleri aktarıldı.

Kızıl Bayrak / Çorlu

 

 

Süver’le dayanışma çağrısı

Vicdani Retçi İnan Süver’le Dayanışma İnisiyatifi, Süver’in sağlık durumunun kötüye gittiğine dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

AİHM’in kısa bir süre önce açıklanan “vicdani ret” kararının hatırlatıldığı toplantıda Süver’in vicdani ret itirazının dikkate alınması uyarısında bulunuldu.

Süver’in avukatı Davut Erkan, İHD İstanbul Şube binasında düzenlenen toplantıda Süver’in sağlık sorunları nedeniyle hemen tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.