11 Mart 2011
Sayı: SİKB 2010/10

 Kızıl Bayrak'tan
İktidarlarını sağlama almak için dizginsiz gericilik ve zorbalık!
İnkarcılığına karşı
isyan ateşi harlanmalıdır!
İnkara, asimilasyona, tasfiyeye ve
imhaya son!
“Kadın erkek birlikte mücadeleye!.."
Ankara’da coşkulu 8 Mart
Yaşamın yarısından
kavganın yarısına!
Emekçi kadınlarla 8 Mart alanında konuştuk
Metal işçileri tarih istiyor
Metal işçileri grev istiyor
MİB GREVle dayanışmaya
çağırdı
Ontex’te sendika bürokratları suçunu itiraf etti
Halkları köleleştirme
planları iflas ediyor!
Yemen’deki amerikancı rejimi
kaçınılmaz sona yaklaşıyor
Tahrir’den Wisconsin’e
mücadele büyüyor
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da
isyan dalgası
Dünyadan.
2011 Dünya Kadınlar Konferansı’nda enternasyonal mücadele çağrısı
Avrupa’da 8 Mart
TTB Merkez Konseyi üyesi Osman Öztürk’le konuştuk.
Üniversitelerden...
“Bu İŞte bir ‘iş’ var..”
Eğitim-Sen şubelerinde
genel kurul
Hüseyin Hoca’nın anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz!
16 Mart 1978 Beyazıt
katliamını unutmadık!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Önder Babat anıldı

3 Mart 2004 tarihinde İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Devrimci Hareket bürosundan çıktığı sırada başından vurularak katledilen Devrimci Hareket dergisi okuru Önder Babat, katledilişinin 7. yıldönümünde 3 Mart günü dostları ve yoldaşları tarafından anıldı.

Babat’ın katledildiği saat olan 18.45’te İmam Adnan Sokak’ta başlayan anma etkinliğine Devrimci Hareket Dergisi okurlarının yanı sıra BDSP, İHD, DHF, ÖDP, Türkiye Gerçeği, SODAP, Emek ve Özgürlük Cephesi de katıldı.

DHF, İHD ve ÖDP temsilcilerinin de birer konuşma yaptığı anma atılan sloganlar ve basın metninin okunmasıyla başladı. Açıklamayı okuyan Devrimci Hareket Dergisi Yazıişleri Müdürü Eray Sargın, Babat’ın katledilişinin üzerinden geçen yedi senenin, onun özleminin yanında onu katledenlere karşı duyulan öfkeyi de arttırdığını, hesap sorma bilincini daha da keskinleştirdiğini söyledi.

İlerici, devrimci güçlere yönelik yoğunlaşan saldırılar, emperyalizmin gerici planları ve Türkiye’deki sosyal yıkım saldırılarının da işlendiği açıklamada Babat’ın katillerinden hesap sorma kararlılığı vurgulandı.

Babat şahsında tüm devrim şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından söz alan destekçi kurumların temsilcileri duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Önder Babat’ın yarım kalan şarkısını söylemek için ADALILAR, Önder Babat Marşını söylediler.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

“Bu ülkeyi değiştirebileceğimize inanıyorum”

Merhaba;

Öncelikle tüm emekçi kadın kardeşlerimin 8 Mart’ını kutlarım.

Ben de bir kadın olarak tüm kadınlar gibi birçok şeyi yaşayıp gördüm. Ben 22 yaşında bir kadınım. Ama belki 40-50 yaşındaki bir kadın kadar çok şey yaşadım. Bu hayatı sürdürmek ve bu ülkede yaşamak çok zor, ama biz kadınlar zorlukların üstesinden gelmek için varız.

Dediğim gibi 22 yaşındayım ve bir evlilik yaptım. Küçük yaşta, daha 15 yaşında, anne şefkatine ihtiyacım varken koca bir yük aldım omuzlarıma. Ama hiçbir zaman pişman olmadım. Çünkü bu evlilik bana koca bir tecrübe oldu.

Beş yıl süren evliliğim boyunca hakaretlere, dayağa maruz kaldım. Ama bunlar bana çok şey öğretti ve hayatıma çok şey kattı. Şunu söyleyebilirim ki, her şey bizlerde, biz kadınlarda bitiyor. Erkek-kadın eşitiz ama bunun birçok kişi bilincinde değil.

Buradan kadın kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Bir erkeğe bağlı kalmak zorunda hissetmeyin kendinizi. Çocuğunuz var diye ben kocamı bırakamam düşüncesine kapılıp hayatı kendinize zindan etmeyin. Mücadeleden kaçınmayın.

Hepimizin sorunları ortak, ama bu sorunları ortadan kaldırmak elimizde. Kendimize inanıp güvenirsek yapamayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Bu ülkeyi de, şiddet uygulayan herkesi de değiştirebileceğimize inanıyorum.   

Adana’dan emekçi bir kadın

 

 

TKP’li Öğrenciler-DYG gerginliği sürüyor...

Bir süredir çeşitli üniversitelerde yaşanan TKP’li Öğrenciler ile DYG’liler (Demokratik Yurtsever Gençlik) arasındaki gerilim, 3 Mart günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde devam etti.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde öğrenci yemekhanesi önünde öğlen saatlerinde TKP’li Öğrenciler’in dağıttıkları bir bildiride kendilerine hakaret edildiğini öne süren DYG’liler çalışmaya engel olmak istedi. Bunun üzerine başlayan yumruklu ve taşlı kavga devrimci-demokrat öğrencilerin araya girmesiyle sona erdi.

DYG’lilerin kendilerine hakaret ettiklerini öne sürdükleri “Türkiye Komünst Partisi’ne oy vermek için 10 neden” başlıklı bildirinin 8’inci maddesinde şunlar yazıyor: “Komünist Parti’nin güçlü olduğu bir ülkede Türkiye’de kimse bir yandan birlik beraberlik edebiyatı yaparken, bir yandan milliyetçiliği pompalayıp düşmanlık üretemez. Halkları birbirine düşürecek söylemler alıcı bulamaz, Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hale getirilmesine kimse izin vermez. Fransızca, Almanca eğitim verilirken, Kürtçe üzerinde yasaklar kolay kolay savunulamaz.

 

Bir toplu mezar daha!

Kürdistan’da son dönemde birbiri ardına bulunan toplu mezarlara bir yenisi daha eklendi. Büyük çoğunluğu toplu halde katledildikten sonra kepçelerle gömülen gerillalara ait olduğu belirtilen mezarların sonuncusu Van’ın Çatak ilçesine bağlı Görentaş köyü kırsalında bulundu.

1998 yılında yaşanan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK gerillası Kamuran İnalkaç’ın ailesinin Van İHD Şubesi’ne başvurusuyla ortaya çıkan toplu mezarın açılması için girişimlere başlandı.

Çatak’ın Görentaş köyü civarında olduğu belirtilen toplu mezar, olayın görgü tanıklarının verdikleri bilgiler doğrultusunda ortaya çıktı. Kardeşinin ‘98 yılında katledilen gerilla grubu içerisinde olduğunu belirten Vehbi İnalkaç, toplu mezar haberlerinin basında yer alması üzerine köy sakinleriyle yaptıkları görüşmelerden sonra toplu mezarın bulunduğu yeri tespit ettiklerini söyledi.

Toplu mezara konulan 28-30 kişilik gerilla grubu içerisinde Alman milliyetinden Andera Wolf’un da olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili savcılığa başvuruda bulunan İHD Van Şube yönetimi, Çatak’a hareket etti.