25 Eylül 2009
Sayı: SİKB 2009/37

  Kızıl Bayrak'tan
  İç ve dış politika arasındaki
ayrımlar silikleşirken
  Havuç ve sopa politikaları eşliğinde “Kürt açılımı”
Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti.
Sermaye devleti Kürt sorununda inkar ve imhaya dayalı resmi çizgisine devam ediyor…
IMF-DB imzalı Sağlıkta Dönüşüm Programı’na hayır...
  Münevver Karabulut
cinayetinde polis himayesi.
  “İşçilerin Birliği Halkların
Kardeşliği Şenliği” gerçekleştirildi!
  Katil Pameks’e patron desteği..
  Kent A.Ş. işçilerinin
Ankara yürüyüşü sürüyor
  İşçi ve emekçi hareketinden..
  İMF-DB karşıtı eylemler.
  Kürt ulusal sorunu üzerine değerlendirmelerden seçmeler...
Demokrasi mücadelesi ve Kürt sorunu-3 H. Fırat
  11. Uluslararası İstanbul Bienali devrimci değerlerin içini boşaltmak,
Marksizm’i ehlileştirmek için
Brecht’e saldırıyor
  Daha güçlü bir
komünist gençlik örgütü için ileri!
  Eğitim-Sen’den rapor...
Dönem yeni, sorunlar eski!
  Hasta tutsaklar için eylemler sürüyor!
  İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlediği
BM raporuyla da belgelendi!!
  Barack Obama, Abbas-Netanyahu ikilisini buluşturdu
  Ekvador yönetimi ABD ordusunu
Manta Üssü’nden çıkarıyor!
  Dünyadan işçi ve emekçi hareketi..
  Yerel işçi bültenleri
mücadelenin sesi oluyor..
  “Açılım” açılmadan kapandı
  Sincan Kadın Hapishanesi’nden sınıf devrimcilerinden
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Şenliği” gerçekleştirildi!

“İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Şenliği” 22 Eylül akşamı gerçekleştirildi.

Karadeniz Mahallesi Mehmet Akif Parkı’nda gerçekleştirilen şenliğin öncesinde Karadeniz, Karayolları ve Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde araçlarla anonslar yapıldı. Araçlardan yapılan konuşmalarla emekçiler şenliğe çağrıldı.

Şenlik alanına “Eşitlik, özgürlük, gönüllü birlik!”, “Şovenizme karşı yaşasın halkların kardeşliği!”,  “Emperyalizme, kapitalizme, siyonizme karşı birleşik mücadeleye!”, “Krizin faturasının ödememek için işgal, grev, direniş!”’ şiarlı pankartlar asıldı.

Alanda ayrıca, emperyalist savaş, çeşitli eylem-etkinlikler ile işçi direnişleri fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

“Eşitlik, özgürlük ve gönüllü birlik temelinde bir çözüm!”

Şenlik, açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmada şenliğin neden “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” başlığıyla gerçekleştirildiği anlatıldı. İşçi ve emekçileri açlığa yoksulluğa mahkum eden, kardeş halkların üzerine kurşunlar yağdıran, rant ve çıkar için doğayı ve insanı hiçe sayan bu barbarlık düzenine karşı tek alternatifin sosyalizm olduğu ifade edildi. Ayrıca kurtuluşun Türk, Kürt ve diğer halklardan işçi ve emekçilerin birlikte mücadelesiyle geleceği vurgulandı. Konuşmada devletin “Kürt açılımı”na da değinilerek sermaye devletinin Kürt sorununu çözemeyeceği, çözmeye de niyetinin olmadığı ifade edildi. Ayrıca gerçek barışın bu barbarlık düzeninin yıkılması ve işçi sınıfının iktidarının kurulmasıyla mümkün olacağı belirtildi. İşçi sınıfının iktidarında, ulusal ayrıcalık ve eşitsizliklerin kökünün kurutulacağı, eşitlik, özgürlük ve gönüllü birlik temelinde kardeşçe bir yaşamın kurulacağı ifade edildi. Emekçiler mücadeleye çağrılarak konuşma sonlandırıldı.

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak Raber sahne aldı. Raber’in Kürtçe ve Zazaca ezgileriyle sunduğu coşkulu dinletinin ardından GOP İşçi Platformu temsilcisi platform adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında gündemdeki gelişmelere değinen platform temsilcisi “demokratik açılım” tartışmaları eşliğinde Kürt halkına yönelik terörün arttığını vurguladı. Şovenizmin kışkırtıldığı, rant ve çıkar için insanların ölüme mahkum edildiği, işçi ve emekçiler üzerindeki sömürü ve baskının arttığı düşünülünce, demokrasi söylemlerinin altının boş olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Platform temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu düzen bizlere açlık, yoksulluk, kan ve göz yaşından başka hiçbir şey sunamaz. İnsanca özgür ve onurlu bir yaşam ve yaşanılabilir bir dünya için bu köhnemiş düzeni yıkmaktan, sosyalizmi kurmaktan başka çıkar yolumuz yok.”

Emekçiler halaya durdu

Platform temsilcisinin ardından Gece Tutuştu grubu marş ve türkülerden oluşan bir dinletisi sundu. Dinletinin sonunda emekçiler halaya durdu.

Programın sonraki bölümünde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) şenliğe gönderdiği mesaj okundu.

Ardından, marş ve türkülerden oluşan dinletisini sunmak için Önder Babat Kültür Merkezi Müzik Topluluğu sahnede yerini aldı. Ağırlıklı olarak marşlardan oluşan dinleti emekçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Son olarak sahneye Kürtçe ezgileriyle Siya Korta çıktı. Şenliğe katılan emekçiler Siya Korta’nın seslendirdiği halay parçalarıyla uzun bir süre halaya durdular.

Ulucanlar direnişi selamlandı!

Kapanış konuşmasında devletin devrimcilere yönelik saldırı ve katliamlarına değinildi. Ulucanlar katliamı hatırlatılarak, katledilen 10 devrimciyi anmak ve katliamcılardan hesap sormak için çağrı yapıldı.

Konuşma bittikten sonra atılan sloganlarla program sonlandırıldı.

Şenlikte, GOP İşçi Platformu ve Kızıl Bayrak gazetesi stantları açıldı.

150 kişinin katıldığı etkinlikte, bu katılım dışında sürekli sirkülasyon yaşandı, böylelikle 400’e yakın emekçi şenliğe katılım sağlamış oldu.

Kızıl Bayrak / Gaziosmanpaşa


 


Mamak İKE çalışmalarından...

Mamak İşçi Kültür Evi’nde uzun süredir düzenli olarak Mamaklı işçi ve emekçilerle birlikte Perşembe toplantıları yapılıyor. 17 Eylül tarihinde yapılan toplantıya 13 Eylül’de gerçekleştirdiğimiz Yılmaz Güney anmasını değerlendirerek başladık.

Ardından 20 Eylül günü İşçi Kültür Evi’nde yapılacak olan Ulucanlar katliamını anlatan “Su Damlasına Sığdırılan Yaşam” belgeselinin gösteriminin Mamaklı emekçilere duyurusunu nasıl yapmak gerektiği üzerinden bir tartışma yapıldı.

Sonrasında “Kürt Sorunu” konusunda bir tartışma yürütüldü. Devlet tarafından ortaya atılan “açılım”ın ne anlam ifade ettiği, tarihi katliamlarla dolu olan sermaye devletinin bugüne kadar imha ve inkâra dayalı tutumundaki “değişikliğin” nedeni, “çözüm” diye ifade edilen sahtekârlığın gerisindeki emperyalist devletlerin çıkar hesapları ve Kürt sorunu konusundaki devrimci tutumun ne olması gerektiği tartışıldı.

Ayrıca son dönemde İstanbul’da DTP’lilerin Kızıl Bayrak standına yaptığı saldırı ve 1 Eylül’de yapılmaya çalışılan; fakat boşa düşürülen provokasyon girişimine de değinildi. Her hafta düzenli olarak Perşembe toplantıları saat 19.30’da yapılmaya devam edecek.

Mamak İşçi Kültür Evi çalışanları