İçindekiler:

18 Haziran 2021
Sayı: KB 2021/Özel-23

Faşizme karşı omuz omuza!
HDP binasına saldırı: Deniz Poyraz katledildi!
“Denizler ölmez!”
Katil devlet hesap verecek!
Biden-Erdoğan görüşmesi
AKP iktidarı kandan ve ölümden besleniyor
AKP-MHP rejimi kadına yönelik şiddeti teşvik ediyor
Sinbo’da direniş okulu: “İstanbul Sözleşmesi”
MİB MYK: Harekete geçelim, örgütlenelim!
Burjuva devrimleri, cumhuriyet ve “piyasa” H. Fırat
Küba ambargosu pandemiyle mücadeleyi sekteye uğratıyor
G7: Çin karşıtı ekseni güçlendirme çabası
NATO zirvesi: Rus-Çin düşmanlığı
Savaş ve suç örgütünün zirvesinden yansıyanlar
Putin ve Biden’ın Cenevre zirvesi
Gençliğin tek seçeneği mücadele!...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

HDP binasına saldırı:

Deniz Poyraz katledildi!

 

AKP-MHP iktidarının Kürt halkına dönük saldırganlığı devam ediyor. Kobanê davasında yapılan provokasyonun ardından 17 Haziran’da HDP binasına saldırı gerçekleştirildi. İçeride bulunan parti çalışanı Deniz Poyraz öldürüldü. HDP tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Saldırının duyulması üzerine Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı. Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.”

Katil, iktidarın Suriye’deki tetikçilerinden!

HDP İzmir il binasına saldıran ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer isimli saldırganın sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda Menbiç’te silahlı eğitim aldığı ve iktidarın bilgisi dahilinde savaştığı ortaya çıktı.

27 yaşındaki saldırgan gözaltına alınması sonrası götürüldüğü İzmir Terörle Mücadele Şubesi’nde alınan ilk ifadesinde, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” yönünde ifade verdi. İktidarın tetikçisi katilin, işlediği cinayetin ardından Deniz Poyraz’ın fotoğrafını çektiği ve WhatsApp’ta durum fotoğrafı olarak paylaştığı da ortaya çıktı.

Öte yandan Onur Gencer’in sosyal medya hesapları da sıradan biri olmadığını ve saldırıyı planladığını gözler önüne seriyor. “onur_gencer1994” isimli İnstagram hesabından yapılan paylaşımlar arasında ırkçı söylemler ve tehditlerin yanı sıra çok sayıda silahlı fotoğrafı yer alıyor. Saldırgan Gencer’in, saldırıdan önce ırkçı ifadeler kullandığı paylaşımlarda bulunduğu görülüyor.

Saldırganın Suriye’nin farklı kentlerinden çekilmiş fotoğrafları, Suriye’de askeri eğitim aldığına işaret ederken, Menbiç’te bir mevzide, “Suriye hatırası” notu ile paylaştığı fotoğraf da bulunuyor. Ayrıca Halep’te askeri bir mekanda çekildiği görülen bir başka fotoğrafında ise, üzerinde askeri kamuflaj bulunan Gencer’in bozkurt işareti yaptığı görülüyor.

“Kimse ile bir bağlantısı olmadığını” iddia eden saldırganın, Suriye’deki savaşta yer aldığı ve AKP iktidarının tetikçileri arasında bulunduğu tüm bu fotoğraflar tarafından açıkça gözler önüne serilmiş bulunuyor.

Gözaltına alındığı sırada polisin “İsmin ne abicim” sorusuna, “Onur Gencer. Kemalpaşa’da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye zarar vermedim, bir kişiye ateş ettim” yanıtını veren katil Gencer, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Polisin çevredeki esnafın kamera kayıtlarını sildiği, tüm kayıtlara el koyan polisin kayıtları aldıktan sonra cihazları formatladığı kaydedildi.

“Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!”

Saldırının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar HDP Genel Merkezde açıklama yaptı. Sancar, saldırının planlı olduğunu belirtti.

Sancar “Hukukla ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler silahlı saldırganlar göndermeye başladı. İktidarın başı açıkça 7 Haziran’ı unutmadığını söylüyor. Orada da benzer planlar söz konusuydu. Meydanlara bombalar atıldı, parti çalışanlarımız öldürüldü. Şimdi bu kanlı ve çirkin döngüden kurtulamayacağını anlayan iktidar kaos planını devreye sokmuştur” dedi.

“Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!”diyen Sancar buna dair “Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı.” bilgisini paylaştı.

“İktidar 7 Haziran’ı unutmadıklarını söylüyor”

İktidarın kaostan beslendiğine, tehdit ve şantajla toplumsal muhalefeti sindirmeye çalıştığına değinen Sancar, 7 Haziran-1 Kasım arasında tırmandırılan kirli savaş, saldırganlık ve katliam politikalarını iktidarın bugün de sürdürdüğüne şöyle dikkat çekti:

“Hukukla ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler şimdi silahlı katillerini devreye sokmuşlardır. Burada yapılmak istenen geçmişte benzerlerini gördüğümüz kanlı oyunların tekrarı gibidir. 7 Haziran-1 Kasım arası yaşananları boşuna hatırlatmıyoruz. Ama sadece biz hatırlamıyoruz, iktidarın başı da AKP’nin genel başkanı da açıkça 7 Haziran’ı unutmadıklarını söylüyorlar. 7 Haziran-1 Kasım 2015 arasında neler yaşandığını şimdi ayrıntılı anlatmama gerek yok. Orada da benzer planlar söz konusuydu, il binalarımıza saldırılar gerçekleştirildi, çalışanlarımız katledildi, meydanlara bombalar atıldı, canlı bombalarla yüzlerce kişinin hayatı, canı alındı bu ülke kana bulandı.”