20 Nisan 2018
Sayı: KB 2018/16

AKP iktidarının kıblesi ABD emperyalizmidir
Ellerinde kan, dillerinde yalan
Siyasal İslamcılar emperyalizme biat tazeledi!
SP neden öne çıkartılıyor?
Güç, insandan ve doğadan yana bağımsız enerji politikalarından alınır!
Dar tanımlı işsizlik dahi hâlâ çift hanelerde
Sermayeye kefen dokumak için 1 Mayıs’a!
“İş ‘kaza’larında acil müdahale için hastane şart”
Direnen kamu emekçileri 1 Mayıs’a çağırıyor
MİB 1 Mayıs’a nasıl bakıyor, nasıl hazırlanıyor?
Daha güçlü bir 1 Mayıs için; metal işçileri birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya!
Trakya’dan işçiler 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyor
1 Mayıs’ta alanlardayız!
Kayseri 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
ÇEMAŞ’ta patron-sendika işbirliği ile işçi kıyımı!
Özgürlük ve eşitlik için 1 Mayıs alanlarına!
Seçim tarihi belli oldu, olan yine liselilere oldu!
Suriye’ye saldırı ve kapitalizmin savaşa dayalı doğası
Almanya’da kamu emekçilerinin TİS süreci
Emperyalist yalanlar ve gerçekler
Devrim toprağına düşen kır çiçeği: Hatice Yürekli
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Siyasal İslamcılar emperyalizme biat tazeledi!

 

CIA’nın müstakbel Suudi Arabistan kralı adayı veliaht prens Muhammed bin Selman, ABD emperyalizminin isteğiyle komünizme karşı vahhabiliği yaydıklarını itiraf etti. Washington’daki efendileri nezdinde itibar kazanma derdinde olan prensin itirafı, siyasal İslamcı akımların emperyalizme biat etmelerinin arka planını gözler önüne sermektedir.

‘Kanlı Pazar’dan bu yana

Bir CIA organizasyonu olan Komünizmle Mücadele Dernekleri’ni (KMD) kuran Türkiye’nin siyasal İslamcıları, emperyalizme uşaklıkta başı çekerler. Hem AKP şeflerinin hem Fethullah Gülen gibi meczupların KMD militanı olmaları, bu zihniyetin kıblesi hakkında açık bir fikir vermektedir.

İslamcı/şoven akımların emperyalizme uşaklığı fikirsel planda olduğu kadar, pratikte de sınanmıştır. Zira söylemde batı karşıtı olan dinci oluşumlar, icraatta emperyalizm tetikçisidirler! Örneğin ‘68 kuşağı devrimci gençliği 6. Filo’ya karşı direnir, ABD askerlerini denize dökerken, dinci/ırkçı güruhlar gençlere saldırıp kan döküyor, ardından da 6. Filo’yu kıble belleyip namaz kılıyordu.

Halen aynı yerdeler

Kanlı Pazar olayından 49 yıl sonra, İslamcı şovenler, emperyalizme uşaklıkta rakip tanımıyorlar. Afganistan, Irak, Libya işgallerine destek veren bu zihniyet, ‘Libya senaryosu’nun Suriye’de tekrarlanması için yıllarca çırpınıp durdu. Zira, Emevi camisinde namaz kılma hevesleri ancak NATO bombardımanlarıyla gerçekleşebilirdi. Bu hevesleri kursaklarında kaldığı için ABD veya İsrail ne zaman Suriye’ye saldırsa heyecana kapılıyorlar. ABD, İngiltere, Fransa emperyalistlerinin son füze saldırısında da aynı havaya büründüler.

Üçlünün füze saldırısı İsrail, Körfez şeyhleri, cihatçı çeteler tarafından desteklendi. Bu güçler saldırının devamı için efendilerine yalvardılar. AKP iktidarı ile aparatları da anında bu kervana katıldı. Kimyasal saldırı söyleminin iğrenç bir uydurma olduğu kimse için bir sır değilken, Türkiye’nin dinci-Amerikancıları saldırıyı alkışladı. Ancak yeterli bulmadılar. Yüzü aşkın füzeyle gerçekleştirilen saldırı onları teskin etmeye yetmedi. Suriye’de ayakta kalan yerlerin de tahrip edilmesini, Esad yönetiminin yıkılmasını, El Kaide bayrağının Şam semalarında dalgalanmasını isteyen bu din bezirganları, bunun için saldırının devam etmesini istiyorlar.

En azılıları Hak-İş’le İHH!

AKP’nin önde gelen iki aparat örgütünün füze saldırısına dair açıklamaları, dinci şovenlerin ruh halini ele veriyor. Biri ‘işçi sendikası’ kılıklı Hak-İş, diğeri ‘insani yardım’ kılıklı İHH… Bu iki aparat örgütün şefleri saldırıyı alkışladılar, ancak yeterli bulmadılar. Bunlara göre saldırı, Esad yönetimi yıkılana kadar devam etmeliydi.

Misyonu işçi sınıfına ihanet, sermayeye hizmet olan Hak-İş, emperyalist saldırganlığa destek vererek bölge halklarına düşmanlığını da ilan etmiş oldu. İnsani yardım adı altında yedi yıldan beri cihatçı katillere lojistik destek taşıyan İHH ise, yıllardan beri Suriye’ye karşı savaşın önde gelen suç ortaklarından biridir. Cihatçıların gün yüzüne çıkan lojistik depolarındaki kolilerin en az yarısının İHH damgalı olması, bu aparat örgütün savaştaki rolünü gözler önüne seriyor.

Kendilerine yakışanı yapıyorlar

Batı karşıtı vaazlar veren, mazlum edebiyatı yapan, istismar edebilmek için bazen Filistin’i hatırlayan bu dinci şoven aparatların emperyalist saldırıyı yetersiz bulmaları şaşırtıcı mı? Hiç de değil! Onlar tam da kendilerine yakışanı yapıyorlar. Başka türlü davranmak, “fıtratlarına aykırı”dır.

Yayılmacı hevesleri için cihatçı barbarlığı destekleyenlerin, emperyalist barbarlığı alkışlamaları şaşırtıcı değil. Onlar bu düzenin organik birer parçasıdırlar. Sömürüden, yağmadan pay alıyorlar. Bir parça kapabilmek hesabıyla komşu ülkelerin yağmalanması için çaba sarf ediyorlar. Mazlum edebiyatı yaparken ne kadar riyakarlarsa, emperyalist barbarlığı desteklerken o kadar maskesizler. Emperyalizme bir kez daha biat ederken, sadece kendilerine yakışanı yapıyorlar!

 

 

 

 

Din tacirleri ve cihatçı çeteler tatmin olmadı

 

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırısından en çok medet uman dinci çeteler saldırının ardından “saldırıyı yetersiz bulduklarını” açıkladı.

Yardım” adı altında din tüccarlığı yapan İHH ile IŞİD’den bozma çetelerin füze saldırısına dair açıklamaları AKP şeflerininkiyle aynı yönde oldu. Bu açıklamalar ise dinci gericiliğin, Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmiyle Suriye’deki çıkar ortaklığını bir kez daha gözler önüne serdi.

İHH: Çok az füze atıldı

Çok az füze atıldı” diyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz” dedi.

Cihatçı çeteler: Esad hâlâ iktidarda

Ceyş-ül İslam adına açıklama yapan Muhammed Alluş, saldırıyı “komedi” olarak niteleyerek Esad’ın hâlâ iktidarda olmasından yakındı. Suriye Müzakere Komisyonu (SNC) Başkanı Nasr el Hariri ise “Bugünkü saldırı Esad’a tek bir mesaj veriyor: Suriyeli çocukları kimyasal silahlarla öldürme ama normal silahlar kullanabilirsin” dedi.

Körfez şeyhlerinden ABD’ye tam destek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan saldırıya “tam destek” açıklaması yapılırken, füzelerin “kimyasal saldırıya karşılık olduğu” iddiası sürdürüldü. Bahreyn ve Katar tarafından da “kimyasal saldırı” demagojisi yapılarak füze saldırısına destek verildi.

Füze saldırısı Hak-İş başkanını kesmedi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, saldırının doğrudan Esad’ı hedef almaması nedeniyle “inandırıcı olmadığını” söyledi ve saldırıyı yetersiz buldu.

Arslan şunları söyledi: “Rejime karşı kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle saldırı düzenlendi. Kesinlikle havadan belli yerlere bomba atarak kamuoyunu rahatlatmaya çalışıyorlar. ‘Esad hak etti mi?’ derseniz, fazlasıyla hak etti ama bütün bunlar Esad’ı ve arkasındaki güçleri zayıflatmaya, geri çekilmesine yetmeyecek.”

 
§