30 Haziran 2017
Sayı: KB 2017/25

Kamu emekçileri iş, onur ve gelecek için direniyor
Hukuka ve adalete dair…
Kazanma hedefine kilitli ve kararlı eylem hattı
Nuriye ve Semih’ten mesaj
“Bir adım ileri atılarak direnişler büyütülmeli”
Kamu emekçilerinin İstanbul’daki direnişi sürüyor
“İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ciddi mücadele verilmesi gereken bir saldırıdır”
Sınıftan haberler...
Madımak’ı tutuşturan kibrit hâlâ ellerinde!
Ateşte semah dönmeye devam edecek
Katliamcılık bu devletin mayasında var
“Bir devletin trajikomik olarak yapabileceği her şeyi yaptılar”
Sınıf mücadelesi ve meslek liseleri
Sınavlar ve gerçekler
Gericiliğin evrimle imtihanı
Suriye’de çocuklar, dünyada insanlık felç geçiriyor!
Suriye ve bölgede son dönem
ABD ile birlikte nereye kadar?
Fransa seçimleri ve sonuçları
Derby işgali 49. yılında yol gösteriyor
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sınıftan haberler...

 

Petkim’de AKP’nin zoruyla TİS imzalandı ve direniş sona erdirildi. Asil Çelik’te ise işçiler sendikadan istifalara başladı. Putzmeister’da baskılar artarken KOM Mayo işçileri de alacakları için üretimi durdurdu.

Petkim’de üç yıllık TİS imzalandı!

Grev yasağı ve işçi düşmanlığında sınır tanımayan AKP iktidarı, bu konuda her geçen gün daha da pervasız bir şekilde saldırıyor.

Petkim’de hakları için direnişte olan işçilerin eylemlerini sonlandırmak için devreye giren işçi düşmanı AKP, Yüksek Hakem Kurulu’nun (YHK) 7 Ağustos’a kadar tanıdığı süreyi geri çekerken 22 Haziran’da yapılan görüşmede toplu sözleşme imzalanarak direniş sonlandırıldı.

İşçilerin 2 yıllık sözleşme talebinin aksine 3 yıllık yapılan anlaşmanın detaylarında şunlar yer alıyor: 1. altı ay ücretlere %6 zam + scalaya %4 zam; 2, 3, 4 ve 6. altı aylık dönemlerde enflasyon oranında zam yapılacak; 5. altı ay enflasyon + yüzde 1.27, scalaya da yüzde 4 zam. Bayram paraları 380 TL olarak belirlenirken sosyal yardımlara da %15 oranında zam yapıldı.

Öte yandan, işçilerin talebi doğrultusunda, kiralık işçiliğe engel oluşturan maddenin sözleşmede yer aldığı ifade edildi.

YHK’nın Petkim’den önce yasaklanan Akbank grevini görüşmesi gerekirken, onu askıya alarak Petkim sürecini öne aldığını belirtti. Kararın SOCAR CEO’su ve AKP Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ın İçişleri Bakanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından alındığı belirtildi.

Petkim işçileri iş yerinde geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşmaya çıkmadı. Şirket yöneticilerinin PVC ünitesini, laboratuvarı ve merkez atölyeyi ziyaretinde işçiler bayramlaşmak için girişe inmeyerek yöneticilere tepki gösterdi. Ayrıca sözleşmeden dolayı işçilerin sendikaya tepki duyduğu kaydedildi.

Asil Çelik’te Birleşik Metal-İş’ten istifalar

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kurulu Asil Çelik fabrikasında işçiler, Birleşik Metal-İş yönetiminden kaynaklı yaşadıkları kötü gidişata dur demek için sendikadan istifa etme yolunu tuttu.

Edinilen bilgiye göre, işçiler Birleşik Metal-İş yönetimini, özelde de Şube Başkanı Ayhan Ekinci’yi hedef alıyorlar. Son sözleşme sürecinde yaşananların bardağı taşıran son damla olduğunu belirten işçiler sendikadan istifa etmeye başladı ve talepleri yerine getirilene kadar hiçbir sendikaya üye olmama kararı aldı. İstifa eden işçi sayısının 200’leri bulduğu söyleniyor.

Metal İşçileri Birliği, Asil Çelik işçilerine yaptığı çağrıda asıl sorunun yalnızca Ayhan Ekinci olmadığını, ortada topyekûn bir anlayış sorunu olduğunu ifade ederek, “Yapılması gereken şey, Ekinci başta olmak üzere tüm yönetim kurulunun istifa ederek bir olağanüstü genel kurul sürecini başlatmak. Genel kurula da gerçek bir sendikal demokrasi ve sınıf sendikacılığını rehber alan, sınıf mücadelesinin ihtiyaçlarına yanıt verecek bir anlayış ve mücadele çizgisi ile toptan bir yenilenme sağlamaktır” dedi.

Putzmeister yönetimi baskı ve mobbingi arttırdı

Putzmeister fabrikasında yönetim baskı ve mobbingle işçileri köleleştirmeye çalışıyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde kurulu fabrikada, Türk Metal çetesinin başarısız örgütlenme girişimini fırsat bilen yönetim, işçilerin haklı tepkilerini ezmek ve iradelerini yeniden kendi eline almak için baskı ve mobbingin dozunu arttırdı.

Fabrika içinde bölüm değişikliğine zorlanan işçiler bu baskıyı kabul etmediklerini yönetime ifade etti. Yanı sıra baskı altına alınmak istenen işçiler bu baskıların son bulması için yönetime ihtarda bulundu. Yönetim ise karşı bir hamle yaparak işçilere ihtarda bulundu.

İşçiler fabrika içinde oluşturulmak istenen baskı ortamına teslim olmayacaklarını ifade ediyor.

KOM Mayo’da iş durdurma

İstanbul Yenibosna’da kurulu bulunan KOM Mayo fabrikası işçileri ücret zamları için iş durdurma eylemi yaptı.

Geçtiğimiz aylarda yılbaşı zamları için işçiler yine iş durdurma eylemi yapmıştı. İşçiler 20 Haziran günü yeniden iş durdurarak gasp edilen haklarını talep etti.

Yemekhanede toplanan işçiler Ocak ayında yapılması gereken zammın yapılmadığını belirterek zam haklarının gasp edilemeyeceğini vurguladı. 1,5-2 saat kadar yemekhanede bekleyen işçiler, üretim alanına inmeyerek zam taleplerini patrona bir kez daha ilettiler.

 

 

 

 

Sanayi üretimi, işçiler daha fazla çalıştırılarak artıyor

 

Sermaye devleti sanayide büyüme raporları yayınlarken sanayideki istihdam sayısındaki düşüş göze çarpıyor. Sanayideki büyüme ve istihdam arasındaki ters yönlü harekete dikkat çeken DİSK-AR, bunun, işçilerin çalışma koşullarındaki kötüleşmeyi gözler önüne serdiğini açıkladı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan sanayi üretimi ve istihdam verilerini değerlendirerek 21 Haziran’da bir rapor yayınladı.

DİSK-AR’ın raporuna göre, 2014-2017 arasında sanayi istihdamı 20 bin kişi azalırken, sanayi üretimi yüzde 12.6 oranında arttı. Raporda şu ifadeler de yer aldı: “TÜİK Hane Halkı İşgücü verilerine göre Mart 2014 tarihinde 5 milyon 365 bin olan sanayi istihdamı, Mart 2015’te 5 milyon 307 bin, Mart 2016’da 5 Milyon 295 bin ve Mart 2017’de ise 5 milyon 345 bin olarak gerçekleşti.”

Raporda, makine-teçhizat yatırımları endeksinin de düştüğüne değinilerek üretimdeki artışın teknolojik yatırımlardaki artıştan kaynaklanmadığına da dikkat çekildi. Bunun sonucunda, “Yeni istihdam yok, yeni teknolojik yatırım yok, aşırı çalıştırma var” vurgusu yapılan raporda, istihdam düşerken üretimin artmaya devam etmesinin işçilerin çok fazla çalıştırılmasıyla gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Son olarak, sanayi üretimindeki büyümeyle orantılı bir istihdam artışı olması için yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

Çalışma saatlerinin düşürülmesi, aşırı çalıştırılma uygulamalarına son verilmesi, işçilerin çalışma koşullarının işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun hale getirilmesi gereklidir.”


 
§