02 Ağustos 2013
Sayı: KB 2013/31

 Kızıl Bayrak'tan
Kirli savaşa karşı Kürt halkıyla dayanışmaya!
AKP’nin Suriye’yi bölme planı
“Korkacaksınız, titreyeceksiniz, yıkılacaksınız!”
AKP iktidarının çok yönlü kabusu
Gençlikten korkmaya devam ediyorlar!
Gençlik uykudan uyandı!
Biber gazı inkar edilemedi!
Güzeltepe’de çeteci katiller serbest!
Gezi Direnişi tutsak ailelerinden eylem
Bir “vandal”ın hikayesi..
Dilan’ın vurulması kayıt altında
Yol-iş bürokratlarının tutumu ve görevler!
Sendikal örgütlülüğe saldırılarda yola devam!
Bir fotoğrafın anlattıkları...
Gençlik içinde devrim mayası tutacak!
“Düşlediğimiz yaşamı burada somutlaştırdık!”
“‘Özgürlük’ talebi ile emeğin mücadelesi buluşacak!”

Mısır’da devrim ve karşı devrim sarmalı... - Volkan Yaraşır

Tunus’ta dinci-gericiliğe karşı direniş yayılıyor!
“ABD barışı” Filistin direnişini bitirmeye endekslidir!
Kadına yönelik gerici saldırılar devam ediyor!
Toplumcu Eksen Gezi Özel Sayısı çıktı
İstanbul’a park, kapitalizmin yeni ortaoyunu
Cezaevinde bir ses var
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Düşlediğimiz yaşamı burada somutlaştırdık!”

 

Ekim Gençliği Yaz Kampı'nın son gününde katılımcılar tarafından yapılan değerlendirmelerden bazılarını kısa notlar halinde sunuyoruz...

*Kampı oldukça olumlu değerlendiriyorum. Kolektif ve dayanışma içinde bir hayat vardı. Herkes görev aldı, herkesin öznel yeteneklerini sergileyebilecekleri atölyeler kuruldu.

* Tecrübe ettiğim ilk kamp, bu yüzden bir heyecanım vardı. Bu deneyimi yaşamak çok güzel. Atölyelerin üretimleri çok güzeldi.

* Örneği olmayan bir kamp düzenledik, katılım bir ölçüt değildir. Dayanışma, kolektivizm ve gönüllülüğü ilmek ilmek dokuduk.

* Ben kampı çok beğendim ve sizleri tanıdığıma çok memnun oldum. Biz büyük bir aileyiz. Çok daha büyük şeyler başarabilir ve geliştirebiliriz. İsviçre’deki çalışmaları yürütmek için güç verdi bana. (Avrupa Ekim Gençliği’nden katılımcı)

* İdeallerimizdeki yaşam biçimi, pratiğini kampta buldu. Tartışmalar aydınlatıcı oldu. Ümit’in direngenliği ve ruhuyla ayrılıyorum kamptan. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

* Çok ciddi ve kritik bir dönemden geçtik. Kampın en büyük özelliği toparlayıcı olmasıydı. Seminerler ve atölyeler oldukça eğiticiydi. Elbette yorulduk, ancak motivasyon çok kuvvetliydi. Üretimler çok keyifliydi. Eksikliklerimiz vardı, ertelemeden kaynaklı.

* Burada olmayan yoldaşları temsil ettiğimin için heyecanlıyım. Onların kamp sürecinde yoğun emekleri vardır. Herkes umut ve gururla ayrılıyor buradan. Özellikle atölyeler çok yararlı oldu. Kampın sonrası da çok önemli. Buradan aldığımız güçle kampüslerde daha fazla şeyler yapacağız. Tutuklamalar çalışmalarımızı aksatmayacak. (İzmir’den bir katılımcı)

* Kamp çok verimliydi. Beni en çok heyecanlandıran şey, 2-3 saatlik panellerin ardından yorulmadan tartışmaya devam etmemizdi. Seneye daha güçlü bir kamp yapacağımızı düşünüyorum.

* Arkadaşlarımın vasıtasıyla geldim. Örgütlü değilim. Katılmadığım görüşler var. Ama burada çok şey öğrendim. Forumlarda daha aktif olmaya karar verdim. Hepinize yoldaş diyebiliyorum. Kolektif yapının ne olduğunu burada öğrendim, bireysel takılan bir insandım. Döndüğümde bayağı bir araştırma yapmaya karar verdim.

* Atölyelerin amacına ulaştığını gördüm, çok mutlu oldum. Bu kadar yoğunluğun içinde toplumcu gerçekçi sanatın hayata geçirilebileceğini gördüm. Söyleşiler, seminerler ufuk açtı.

* Çok heyecanlıyım. Önce kararsızdım. “Ben işçiyim, ne işim var” dedim. “Hiç kimseyi tanımıyorum, nasıl kaynaşacağım, nasıl ısınacağım” diye düşündüm. Yoldaşlığın ne olduğun anladım. Birçok insanla aynı bardaktan su içtim. “Öğrenciler havalı olur” derlerdi, ama yok öyle birşey. Seminerler çok güzel geçti. (Bir metal işçisi)

* Maddi nedenlerle katılamayan arkadaşlar oldu. Cuma günü katıldım, atölyelerden çok etkilendim. Çok güzel şeyler çıkarmışlar. Seminerleden de çok şey öğrendim. (Manisa'dan bir metal işçisi)

* İlk defa böyle bir kampa katılıyorum. Yeni bir dünya, yeni bir düzenden bahsediyoruz ve biz bunun bir örneğini yaşadık 7 günde. Sonraki kamplarda eksiklikler giderilir diye düşünüyorum. (Esenyurt'tan bir işçi)

* Düşlediğimiz yaşamı burada somutlaştırdık, çok coşku vericiydi. Atölyeler yaratıcı ve verimliydi. Sermaye devletinin kolluk güçleri ailelerimizi tehdit etti, bu çok doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor.

* Hayalini kurduğum yaşama ilk adımı atmış oldum, çok mutluyum. Devamını diliyorum.

* Ben ilk defa bir örgütlülüğün içinde oldum, buraya merak ettiğim için geldim. Daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım. Çekingenliğimi attım. Bundan sonra ben de örgütlenmeyi düşünüyorum.

* 3 yılda burada çok şey öğrendim. Mahirleri, Denizleri, İboları çok uzakta görmüyorum, size yakınlar. (İranlı bir katılımcı)

* Örgütlü bir insan değildim, bağımsızdım. Umudum direnişle yenilendi. Kampta yaşadıklarım umudumu perçinledi. Eğer buraya gelmeseydim neyi kaybetmiş olacağımı bilmeyecektim. Çok radikal kararlar aldım.

* Tarihsel bir süreçten geçiyoruz. Bunalımlar, savaşlar dönemindeyiz. Televizyonlarda kitlelerin eylemini gördük. Kitlelerin eylemine birebir içinde tanıklık ettik. Kaybedecek zamanımız yok. Hepimizin sorumluluğu yeni bir yaşamı başlatabilmek. Kendimize ve yaşama müdahale edebilmek. Kampımız bu iradenin somutlanmasıdır.

Ekim Gençliği / İzmir


 

 

 

 

 
§