29 Haziran 2012
Sayı: SYKB 2012/26

 Kızıl Bayrak'tan

AKP iktidarı Suriye’yi “düşman” ilan etti

Emperyalizmin maşaları Suriye halkına savaş ilan ettiler
Irkçı-inkarcı devletin Kürt sorunundaki açmazı derinleşiyor

Faşist baskı ve teröre karşı mücadeleyi büyütelim

Kamu emekçilerine tutuklama terörü
KESK operasyonuna sokakta yanıt
Atılım ve ETHA’ya polis baskını
Sivas katliamının hesabını emekçiler soracak!
Katil devletten hesap sorma çağrısı
İzmir’de sınıf seminerleri başladı
DHL Lojistik işçileri direnişte!
MICHA işçileri direniyor!
MESS Grup Toplu Söleşme Süreci ve Görevlerimiz
Taleplerimiz ne olmalı?
Avrupa’da sınıf hareketi radikalleşiyor-Volkan Yaraşır
İspanya’da madenci grevi
Kazanılmış haklarımız ve geleceğimiz için greve-direnişe!
“Hapishanesiz bir toplum istiyoruz!”
BDSP: Kürtaj haktır, Roboski katliam!
‘Düşmanın’ hedefinde öğrenciler var
“İş cinayetlerine karşı mücadele ortaklaşmalı”
Yeni Roboski hikayeleri yazılırken
Sorunların kaynağı olduğu yerde durdukça yara kanamaya devam edecektir!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Katil devletten hesap sorma çağrısı...

Sivas Katliamının 19. yıl dönümünde, katliamcı sermaye devletinden hesap sorma çağrısını yükselten Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), birçok bölgede yaygın bir 2 Temmuz faaliyeti yürüttü.

Ankara’da 2 Temmuz çağrısı

BDSP’nin 2 Temmuz bildirileri Ankara’da işçi ve emekçilere ulaştırıldı. Mamak İşçi Kültür Evi tarafından düzenlenen 2 Temmuz etkinliğinin çağrısı da emekçilere taşındı. Emekçiler aynı zamanda, 1 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan mitinge katılmaya çağrıldı. Merkezi yerlerde açılan stantlarda da bildiri dağıtımları yapıldı.
2 Temmuz etkinliğinin afişleri Tuzluçayır, Ege Mahallesi, Şirintepe ve Tekmezar bölgelerinde kullanıldı. Ayrıca çeşitli pankartlar da bu bölgelerde kullanıldı.

Kartal ve Maltepe’de çağrı

Kartal ve Maltepe’de BDSP’liler, Gülsuyu Mahallesi ve Kartal’daki etkinlik ve eylemlerin hazırlık çalışmasını yürüttüler.
Çıkartılan özel sayılar kapı kapı gezilerek Gülsuyu’ndaki işçi ve emekçilere ulaştırılırken hazırlanan ozalitler de merkezi noktalara asıldı. Çağrı ilanları da kahvelere ve dükkanlara asıldı.

Kartal’da HDK Kartal Meclisi, TKP1920, DHF, BDSP ve PSAKD Kartal Şubesi’nin ortak örgütlediği eylemin de çalışmaları yürütüldü.

Esenyurt’ta 2 Temmuz çağrısı

Hazırlıklar çerçevesinde Depo Kapalı Cadde üzerinde dağıtımlar yapıldı ve Saadetdere’deki emekçilerin evlerine gidilerek anma çağrıları ve BDSP bildirileri ulaştırıldı. Yanısıra Balıkyolu, Yeşilkent, Köyiçi, Tabela ve Depo işçi servis duraklarında dağıtımlar yapılarak devletin teşhiri fabrikalara taşınmış oldu.

Yine aynı bölgelerde BDSP ve Esenyurt İşçi Kültür Evi’nin afişleri de yaygın biçimde asıldı. Sivas’ın hesabını sormaya çağıran, katledenin devlet olduğuna işaret eden yazılamalar yapıldı.

Yeşilkent ve Köyiçi Meydanı’nda sabah işe gidiş saatlerinde işçilere BDSP bildirileri ulaştırıldı.

Anma etkinliği için yöre derneklerine de gidilerek çağrılar yapıldı.

Bakırköy’de çağrı faaliyeti

BDSP, 26 Haziran Salı akşamı Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda işçi ve emekçileri hesap sormaya çağırdı.

Özgürlük Meydanı girişinde ve Bakırköy Tren İstasyonu’nun çıkışında “Özgürlük, devrim, sosyalizm/ BDSP” yazılı kızıl önlüklerle bildiri dağıtımı yapıldı.

Gebze’de mücadele çağrısı yükseltiliyor

Gebze’de çeşitli emekçi mahallelerinde Kızıl Bayrak gazetesinin satışı yapıldı. Ev ev dolaşılarak yapılan gazete satışlarında işçilerle sohbetler gerçekleştirildi. Gazete satışının yanında yaklaşan 2 Temmuz etkinliğinin çağrı faaliyeti de yürütüldü.

İzmir Soğukkuyu’da işçi ve emekçileri alanlara çağıran bildirilerin dağıtımı yapıldı. Bildiriler Yamanlar-Soğukkuyu durağında işçilere ulaştırıldı.

Kadıköy’de 2 Temmuz çağrısı

25 Haziran Pazartesi akşamı Kadıköy Kilise önünde bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiri dağıtımı esnasında Kızıl Bayrak gazetesinin de satışı yapıldı.

Ümraniye’de 2 Temmuz çağrısı

Yeni Çamlıca Mahallesi’ndeki anma etkinliği öncesinde, Kızıl Bayrak gazetesinin satışı ve bildiri dağıtımı yapıldı.

Ayrıca İmes A Kapısı’nda bildiri ve etkinlik davetiyesi dağıtımı yapıldı. Etkinliğe çağıran afişler ve ozalitler mahallenin birçok alanına yapıldı.

Sarıgazi Meydanı’nda Kızıl Bayrak gazetesinin satışı da yapıldı.

 

 

 

 

Bursa’da 15-16 Haziran etkinliği

15-16 Haziran işçi direnişinin 42. yıldönümü dolayısıyla Bursa’da Metal İşçileri Birliği (MİB) etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikte ilk olarak sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından sunuma geçildi. Sunumda büyük işçi direnişinin gerçekleştiği siyasal-toplumsal süreç anlatıldı. ‘60’lı yıllarda kapitalist gelişme süreci ile birlikte sosyal-siyasal uyanış, yoğunlaşan sınıf ve toplumsal mücadeleleri tablosu aktarıldı. Direnişin gelişme seyri anlatılarak, bu büyük direnişle işçi sınıfının gücünü gösterdiği, DİSK yönetiminin direnişe sırtını dönmesine rağmen işçi sınıfının kolektif bir tarzda hareket ettiği, bunun da işçi sınıfının örgütlenme ve mücadele yeteneğinin başka bir yönden doğrulaması olduğu anlatıldı. Direnişin aynı zamanda devrimci bir sınıf partisine olan ihtiyacı gösterdiği, böyle bir parti olmadığı için mücadele içerisinde ileri çıkan sınıf güçlerinin heba olduğu ifade edildi. Fakat 12 Eylül’ün sarsıcı ve uyarıcı sonuçlarından yola çıkan komünistlerin 25 yıl önce devrimci sınıf partisinin temellerini attığı, bu nedenle bugün işçi sınıfının artık bir partiye sahip olduğu söylendi. Sunumda son olarak Bosch süreciyle bağlantısı içerisinde bu düşünceler açılarak, partiyi işçi sınıfıyla bütünleştirme görevini omuzlama çağrısı yapıldı.

Sunumun ardından söyleşi bölümüne geçildi. Bu bölümde ise başta Bosch olmak üzere güncel bir dizi sorunla bağlantılı olarak sınıfın mücadele ve örgütlenme sorunları tartışıldı.

Kızıl Bayrak / Bursa

 

 

 

 

Kartal’da 2 Temmuz etkinliği

Kartal BDSP, Karlıktepe Mahalllesi’nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi.
İlk olarak Sivas’ta şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Musa Kurt sahne aldı. Musa Kurt, beğeniyle dinlendi, türküleri hep birlikte söylendi. Ardından Kartal İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu, Sivas’a ilişkin şiirlerden oluşan dinleti sundu.
Ardından BDSP adına etkinlik konuşması yapıldı. BDSP adına yapılan konuşmada, Sivas katliamı öncesi gerçekleşen Maraş ve Çorum katliamlarına değinildi.
BDSP temsilcisi, katil devletten hesap sormak için devrimci mücadeleyi yükseltmek gerektiğini ifade etti.
BDSP konuşmasının ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi tarafından hazırlanan Sivas katliamına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Park ve çevresinden etkinliği izleyen emekçiler sinevizyon esnasında etkinlik alanına geldiler.

Kızıl Bayrak / Kartal

 

 

 

 

Sarıgazi’de Sivas katliamı anması

23 Haziran günü Sarıgazi’de yapılan anma etkinliği ile devletin katliamcı yüzü bir kez daha teşhir edildi.

Üçler Market önünden etkinliğin yapılacağı Demokrasi Caddesi’ne BDSP flamalarıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından şiir dinletisi gerçekleştirildi ve Nazım Hikmet’in “Şeyh Bedrettin Destanı” seslendirildi.

Dinletinin devamında Sivas Katliamı'nı anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Sinevizyon çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi ve gösterim esnasında kitle daha da arttı.

BDSP temsilcisi “Tüm bu baskılar ve katliamlar sermaye devletinin sömürü düzeni olan kapitalist sistemin bekası için gelenekselleşmiş bir politikasıdır” diyerek tüm işçi ve emekçileri örgütlenmeye, devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

Son olarak, devrimcilerin yanında yer alan sanatçılara, onların mücadeleyi anlatan türkülerine bile devletin tahammül edemediği ifade edilerek etkinliğe katılacak olan Pınar Aydınlar’ın aldığı ceza teşhir edildi.

Son olarak, etkinliğe katılan emekçilerle birlikte Üçler Market önüne sloganlarla yürüyüş yapıldı. .

Kızıl Bayrak / Ümraniye