1 Haziran 2012
Sayı: SYKB 2012/22

 Kızıl Bayrak'tan
15-16 Haziran’ın direniş kararlığıyla
sermaye saldırılarını püskürtmeye!
Gerici-faşist rejimin son icraati
grev yasağı
Dizginsiz polis terörü sürüyor!
Roboski için inkar ve baskı sürüyor
19 Aralık’taki organize katliam mahkemelerde aklanıyor!
23 Mayıs grevi üzerine
Toplu sözleşme oyunundan
sefalet zammı çıktı
"İşyerlerine dönmeliyiz!”
Güngör Otomotiv’de
patron-Türk Metali işbirliği
TOGO’da direniş
dayanışmayla sürüyor
Kıdem hakkı için direniş!
3. ART direnişi başladı
Alkış ve tezahüratlar eşliğinde tırmanan gericilik!
Dinci-gerici AKP’nin saldırıları bitmiyor...
Sömürü, eşitsizlik, şiddet, tecavüz...
Tahrir’in direniş geleneği sürüyor!
Almanya’da metal işkolunda TİS sonuçlandı
“Kore işçi sınıfıyla omuz omuzayız!”
Suriye kıskacı daraltılıyor
Gençlik sokakları terketmiyor!
“Anti-kapitalist Müslüman Gençler” üzerine
DLB Mayıs şehitlerini andı
HES karşıtlığı ‘terör suçu!’
“Taşeronlaştırma durdurulsun!”
15-16 Haziran ruhunu yaratan
bir mevzi: Alpagut işgali
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Suriye kıskacı daraltılıyor

Suriye’ye yönelik politik basınç son günlerde hızla tırmandırılıyor. NATO Zirvesi sonrası emperyalistlerin müdahale çıkışları somut atılan adımlarla tamamlanıyor. Avrupa Birliği’nin temel unsurları olan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya arka arkaya Suriye elçilerini sınırdışı etme kararını açıkladı. Hula’da yaşanan katliamı gerekçe gösteren emperyalistler ülkelerinde bulunan tüm Suriyeli büyükelçi ve diplomatları sınırdışı ediyor.

Suriye diplomatlarına sınırdışı kararı alan ülkelere Türk sermaye devleti de eklendi. Suriye devleti karşısında savaş çığırtkanlığını hafta içinde yeniden yükselten sermaye hükümetinin şefi Erdoğan, “Maç izlemiyoruz” çıkışının ardından bu yaptırımı devreye sokuyor.

Fransa’nın “sosyalist” başkanı François Hollande, Suriye’nin Dostları toplantısının Temmuz başında Paris’te yapılacağını da ekleyerek katliama karşı “duyarlılığını” gösterdi. Aynı Hollande, Afganistan’da iki aileyi katleden NATO saldırısınıysa görmezden gelmişti.

Diğer yandan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde karar almakta Rusya vetosuyla zorlanan ABD yeni formüller hazırlıyor. “Yemen modeli” diyerek sunulan planda Beşar Esad’ın yönetimi bırakıp Rusya’da yaşaması öneriliyor. Esad yönetimindeki diğer isimlerin görevde kalmasını önden kabul eden emperyalistler böylece Rusya’yla aralarında uzlaşma sağlamış olacak. Bu plan bir kez daha emperyalistlerin Suriye emekçi halkının talep ve mücadelesini önemsemediğini gösteriyor.

 

 

 

 

BBC Suriye işgaline hazır!

Emperyalistlerin Suriye’yi işgal senaryolarıyla paralel bir yayın politikası izleyen uluslararası düzen medyası, asparagas haberlerinden birine daha imza attı.

Suriye’de bir katliam sonrasında Suriye ordusu tarafından işlendiği iddiasıyla katliam fotoğrafları yayınlayan BBC, görüntüyü inandırıcı kılmak için 2003’te Irak’ta öldürülen sivillerin fotoğrafını kullandı.

Fotoğrafın altına “Bağımsız kaynaklarca teyit edilemeyen bu fotoğrafın Hula’daki çocukların gömülmeyi bekleyen cesetleri gösterdiği” notu düşülmüştü. Fotoğraf, “Aktivistlerden bir fotoğraf” imzasıyla sunuluyordu.

Emperyalistlerin işgali sırasında öldürülen sivillerin toplu fotoğrafını Suriye’de çekilmiş gibi gösteren BBC tepkiler üzerine fotoğrafı değiştirdi.

Emperyalistlerin savaş çığırtkanlığında medyaya özel bir rol biçiliyor. Emperyalist işgal ve müdahaleye meşru zemin kazandırmak için Afganistan’da demokrasi, Irak’ta nükleer bomba yalanları servis ediliyor. Şimdiyse sırada Suriye var. Emperyalist işgal propagandasındaysa BBC özel bir misyon üstleniyor.

 

 

 

 

 

İsrail’de göçmenlere ırkçı saldırılar

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de binden fazla ırkçı, Netanyahu’nun “Şu an sayıları 60 bin olan casus göçmenler, ileride 600 bin olacak. Bu durum Yahudi ve demokratik İsrail devletini yok edebilir” sözlerine yaslanarak sokaklara indi.

Yoldan geçen taksileri durdurup içinde göçmen arayan saldırganlar, “Tüm Afrikalılar sınır dışı edilmeli” sloganları attı. Bazı bölgelerde Afrikalı göçmenlere saldırılarak göçmenler hastanelik edildi.

İsrail basını tarafından özel olarak karalama kampanyası yürütülürken, göçmen Afrikalıların tecavüz suçlarına karıştıkları iddiaları taşıyan haberler servis ediyor.

Netanyahu’nun partisi Likud milletvekillerinden Miri Regev’in göçmenleri “kanser” diye tanımlaması ve İçişleri Bakanı Eli Yishai’nin de Afrikalı mültecilerin en kısa süre içinde sınır dışı edileceğini vaat etmesi de ırkçıların arkasındaki desteği gösteriyor.

Hükümetin göçmenlere yönelik geniş kapsamlı bir sınır dışı yasası hazırlığının ırkçılık olduğunu savunan İsrailliler de bulunuyor. “Hepimiz göçmeniz” yazılı pankartlar açan İsrailliler Afrikalılara destek oluyor.

Göçmen Afrikalılar’sa korku içerisinde gelişmeleri takip ediyorlar. Geceleri sokaklarda yatmak durumunda kalanlar nöbet tutarak saldırılardan korunmaya çalışıyor.

 

 

 

 

Emperyalistler diş biliyor!

Suriye’nin Hula kasabasında çoğu kadın ve çocuk 100’den fazla kişinin öldüğü haberiyle birlikte emperyalistler savaş çığırtkanlığını yükseltiyor.

Emperyalistler ve işbirlikçileri Annan planıyla birlikte yavaşlayan işgal söylemlerini son günlerde tekrar yoğunlaştırıyorlar.

Suriye ile ilgili son gelişmeler konusunda açıklamalarda bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, “yaşananların askeri bir operasyonla sonuçlanabileceği” mesajını verdi.

Dempsey konuşmasında, “Askeri seçenek her zaman masadadır... Ancak askeri liderler güç kullanımı konusunda her zaman tedbirlidir çünkü hiçbir zaman karşı taraftan ne geleceği konusunda emin olamayız. Bununla birlikte Suriye’deki bu kıyımlar nedeniyle o noktaya da gelinebilir” sözleriyle işgal hevesinden vazgeçmediklerini bir kez daha tekrarlamış oldu.

ABD Genelkurmay Başkanı, “Libya’da yaptığımız bazı şeylerin Suriye senaryosunda da uygulanabileceğine eminim ama kalıplarla hareket etme konusunda hep temkinli olmuşumdur” dedi.