11 Kasım 2011
Sayı: SİKB 2011/42

 Kızıl Bayrak'tan
Gerici savaş ve saldırganlıkta sınır tanımıyorlar
Amerikan tetikçiliği
“benzeri olmayan” noktada
Kürt sorununa dokunan yanıyor!.
BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile konuştuk
Karadağ’ın katledilişinin 2. yıldönümü dolayısıyla avukatlarından polis cinayetleri ve dava süreci üzerine.
Cinayet(ler)in faili ve
nedeni - Temel Demirer
Ölümsüzlüğe uğurlanışının 2. yılında Alaattin yoldaş üzerine
Metal İşçileri Birliği MYK Kasım Ayı Toplantısı
Sendikal çalışma, reformizm ve
devrimci politika üzerine
TKİP’nin 13. yılı etkinliğindeki konuşma: Güne yükleniyor, devrime hazırlanıyoruz!
“İşçilerin birliği, halkların kardeşliği gecesi” gerçekleşti.
13. Yıl etkinliği mesajlarından
AB’nin zayıf halkası Yunanistan’da
kriz derinleşiyor
“İşgal Et” eylemleri sürüyor!
Göçün 50. yılı ve kısa hikayesi
Libya’da yeni emperyalist
işgal dönemi
Direnişçi Hugo Boss işçileriyle konuştuk
Şubeler hazırlıklara başladı
Asgari ücretliye 1 somun ekmek
DİSK/Tekstil’de muhalefeti
sindirme operasyonu
İstanbul’da 6 Kasım protestoları
“YÖK’e karşı alanlardaydılar
Galatasaray önünde 345. hafta
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

13. yıl etkinliğine mesajlar...

Yeni Ekimler için devrimin kızıl bayrağını yükseltiyoruz!

(...) Elbette sermaye düzeniyle esas ve nihai hesaplaşma, tüm toplumsal sorunların kalıcı çözümünü de sağlayacak olan muzaffer bir proleter devrimle gerçekleşecektir. Partimiz TKİP bu bilinç ve misyonla hareket etmekte, dünya komünist hareketi ile Türkiye sol hareketinin tüm devrimci mirasını sahiplenerek, başarılarında olduğu kadar yenilgilerinden de dersler çıkararak, içinden geçtiğimiz dönemin en acil görevini, devrimi örgütleme görevini önüne koymaktadır.

“Parti, sınıf, devrim!” şiarında özetlenen bu güncel görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluklar, üç-beş yılda yapılacak işler aylara sığdıracak bir devrimci enerji ve ataklığı gerektiriyor. Sınıfı örgütlemek ve devrime kazanmak için daha güçlü bir yüklenmeyi gerektiriyor.

Partimizin 13. yılı vesilesiyle düzenlemiş olduğunuz etkinlikte, kavganın sıcaklığı ve mücadelenin ortaklığıyla beraber olduğumuzu biliyor ve sizlere buradan söz veriyoruz: Partiyi kazandık, partiyle sınıfı ve devrimi kazanacağız! 

Yaşasın Türkiye Komünist İşçi Partisi!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

İstanbul İl Komitesi


“Yeni Ekimler için ileri!”

(...) İnsanlık yeni bir dönemin eşiğindedir. Devrimler dönemi! Partimizin daha III. Kongre’de ortaya koyduğu bu tespit bir dizi gelişme ile doğrulanmıştır. Fakat bu aynı süreç dünyanın farklı yerlerinde ayağa kalkmış, isyana durmuş kitlelerin devrimci önderlik ihtiyacını da tüm yakıcılığı ile ortaya koymaktadır. Komünistler olarak kendi misyonumuza yeni dönemin ortaya koyduğu sorumluluklar üzerinden bakmak, buna uygun hareket etmek, günün görev ve sorumluluklarını bu çerçevede değerlendirmek durumundayız. Bunun kendisi, adım atmış olduğumuz 14. mücadele yılından başlayarak, bunu takip eden dönem içerisinde partimizin kitlelerin devrimci isyanına önderlik edecek bir düzeye taşınması, sınıf içerisinde buna uygun mevzilere kavuşturulması anlamına gelmektedir. Partimizin niteliğini ve savaşım gücünü her geçen gün büyütmek anlamına gelmektedir. Komünistler olarak önümüzdeki süreçte bu görev ve sorumlulukların da üstesinden başarıyla geleceğiz. (...)

Yaşasın Türkiye Komünist İşçi Partisi!

Ankara İl Komitesi

 

Devrim günlerine hazırlanıyoruz!

Emperyalist kapitalizmin dünya halklarını her geçen gün biraz daha yıkıma sürüklediği bir tarihsel evrede “İşçilerin birliği halkların kardeşliği” şiarıyla düzenlediğiniz geceyi, işçi sınıfı ve emekçilerin kurtuluş mücadelesine duyduğumuz sarsılmaz inançla selamlıyoruz.

(...) Önümüzdeki dönemde genel olarak partinin özelde İzmir çalışmamızın önemli bir gelişim yaşayacağına açık bir inanç duyduğumuzu siz yoldaşlarımız ve dostlarımızla bu anlamlı etkinlik vesilesiyle paylaşırken, yurtdışı örgütümüze de çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İzmir İl Komitesi

 

Partiyi kazandık, partiyle kazanacağız!

(...) Partimizin ideolojik-politik güçlülüğünü tüm çalışma alanlarımıza layıkıyla yansıtabilmenin çabası içerisindeyiz. Bu çaba, ideolojik eğitimde, örgütsel işleyişte ve kadrolaşmada mesafe katedebildiğimiz ölçüde anlamlı sonuçlar üretebilecektir. Bu noktada yerellerde bizlere düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu bizim her anımızı devrim için yaşamamız gerektiğini, zamanın devrime aktığı gerçeğini bilince çıkartmamızı gerektiriyor. Kaybedecek tek bir saniyemiz yok (...)

Sefaköy Bölge Örgütü

 

Yaşasın proletarya devrimi! Yaşasın sosyalizm!

(...) Esenyurt sanayi havzası işçi kitlelerine ağır çalışma koşullarının dayatıldığı bir sömürü cennetidir. Uzun yılları geride bırakan devrimci sınıf faaliyetimizle bölgemizde sermayenin sömürü dişlilerini parçalama çabası içerisindeyiz. Fabrikalara partimizin sesini taşıyor, işçi sınıfı içinde soluk alıyor, böylece sınıfı devrime ve sosyalizme kazanmanın güncel öneminin bilinciyle günü örgütlüyoruz. Böyle bir faaliyet içerisinde Alaaddin Karadağ yoldaş sermaye devleti tarafından katledilerek parti ve devrim davasında ölümsüzleşmişti. Alaaddin yoldaşı güneşe uğurladığımızdan bugüne geçen iki yıl süresince, sermayenin korkularını gerçek kılacak sınıf kinimiz ve iktidar bilincimiz daha da bilendi.(...)

Esenyurt Bölge Komitesi


“Parti, sınıf, devrim!”

(...) Biz de bölgemizde fabrika fabrika sınıfın mücadelesinin önündeki engelleri parçalamaya, siyasal bilinci yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sınıfı partiye kazanmanın devrimi ve sosyalizmi kazanmak olduğu bilinciyle gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Patimizin bayraklaştırdığı “Parti, sınıf, devrim!” şiarı bölgemizdeki fabrikaların üstünde dalgalanıyor. Bu bayrak şehit yoldaşlarımızdan devralınmıştır. Onların anısını bu bayrağı kapitalizmin burçlarında dalgalandırarak yaşatacağız.

Partimizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğunuz geceyi devrim ve sosyalizm mücadelesindeki tüm kararlılığımızla selamlıyoruz.

İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!

Yaşasın Türkiye Komünist İşçi Partisi!

TKİP Ümraniye Bölge Örgütü

 

Geleceği kazandıracak adımları atanlara selam olsun!

(...) Dünden daha iddialı, daha kararlı ve daha tok bir biçimde yolumuzda yürüyoruz. Bugün sendika bürokatları ve devletin kolluk güçleri işçi sınıfı içerisinde örgütlenme ve hak talepleriyle gündeme gelen mücadelelerde devrimci sınıf kimliği ve ihtilalci örgüt iradesi ile yüzyüze geliyorlar. Bu somut gerçeklikle dünden daha güçlü bir mücadele zeminine sahibiz.

Bundan sonrası bizim için, ideolojik gücümüzü yukarıdan aşağıya hakim kılmak, hedefli sistematik çalışmada sonuç üretmek ve sınıf mevzilerinde yoğunlaşmaktır.

Kartal’dan Komünistler

 

Yaşasın partimiz TKİP!

(...) Komünistler olarak sınıfın olduğu her alanda faaliyet yürütüyoruz. Marksizmin-Leninizmin kılavuzluğunda sınıfı örgütlemek ve devrime götürmek için yoğun bir çaba içindeyiz. Önümüzdeki dönemin bu çabaların filizlendiği bir dönem olacağı umudu ve coşkusuyla hepinizi selamlıyoruz.

Yaşasın partimiz TKİP!

Tuzla’dan Komünistler


Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm!

.(...) Tüm dünya halklarının proletaryanın kızıl bayrağı altında eşit, özgür, birlikte ve kardeşce yaşayabileceği günler uzak değildir.

Fakat bu günlerin kendiliğinden gelmeyeceği, bunun, tek devrimci sınıf olan işçi sınıfının kendi tarihsel rolünü oynamasına bağlı olduğu açıktır. İşte bu açıklıkla davranan partimiz, işçi sınıfını kazanmak için büyük bir çaba içerisindedir. Gerçekleştirilen eylem, etkinlik ve direnişlerin de tanıklık ettiği bu çabanın bizi yeni dönemin ihtiyaçlarına yanıt vermeye muktedir kılacağı inancıyla etkinliğinizi bir kez daha selamlıyoruz.

Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm!

Yaşasın partimiz TKİP!

Bursa’dan komünistler

 

 

Ekim Devrimi kutlamaları...

Ekim Devrimi’nin 94. yıldönümü Moskova ve Kiev’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Rusya’da 7 Kasım’ı “milli gün” olarak kutlayan hükümetin izlediği tutuma karşı komünistler kendi anma törenlerini gerçekleştirdi. Rusya Federasyonu Komünist Partisi öncülüğünde düzenlenen törende binlerce kişi  Marks’ın büstünün bulunduğu meydanda buluşarak kızıl bayraklarla Kızıl Meydan’a yürüdü.

Diğer bir kutlama ise Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapıldı. Ukrayna, 2000 yılında Ekim Devrimi’nin yıldönümünü ulusal tatil olmaktan çıkarmış ancak ülkedeki sol partiler kutlamaya devam etmişlerdi. Bu yıl gerçekleştirilen gösterilerde ise komünistlerle milliyetçiler arasında çatışma çıktı. Kutlamalarda Lenin ve Stalin posterleri taşıyan bin kadar yaşlı komünistin de yer aldığı bildirildi.