7 Ekim 2011
Sayı: SİKB 2011/38

 Kızıl Bayrak'tan
Düzeni yere sermek için fiili-meşru mücadele!…
Tasfiye planını çöpe atmak için müzakere değil militan mücadele!
ABD yörüngesinde
saldırganlıkta tam yol ileri
Kirli savaşın ve düzenin aynası medya
Bataklığın ortasında çürüyecek “muhbir vatandaş” aranıyor - H. Eylül
Füze kalkanı ve mücadele üzerine görüşler
Binler füze kalkanına karşı yürüdü
Liman işçilerinden
dayanışma etkinliği
Hayatlarını ve direnişlerini
Tuzla’ya taşıdılar
Birleşik Metal’de protestolu kongre
Kartal’da kitlesel ve militan işçi eylemi
“Tek yol genel grev!”
Dünden bugüne kıdem
tazminatı hakkı
“Demokrasi” ve diktatörlük üzerine
V.İ.Lenin
Yunanistan'da işçi sınıfı kavgayı büyütüyor
Sosyal mücadele rüzgarı
Amerika’da da esiyor
Köln’de IG Metall Gençliği’nden
kitlesel eylem
6 Kasım’a devrimci hazırlık!.
AÜ’de direniş
Paralı eğitime karşı mücadele eden öğrenci velisi Arzu Yıldız Sancak ile konuştuk
Genç-Sen’e yargı darbesi protesto edildi!
Adaletin temeli nakittir
Yerel işçi bültenlerinde
birlik ve kardeşlik çağrısı!
Che kavgamızda yaşıyor!.
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

AÜ’de direniş

Soruşturma-ceza terörü protesto edildi

Geçen sene 6 Kasım çalışmaları sırasında Anadolu Üniversitesi Hazırlık Fakültesi’nde devrimci öğrenciler ÖGB ve çevik kuvvet polisinin saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından rektörlük yaz döneminde 8 öğrenciye bir haftalık uzaklaştırma, 37 öğrenciye ise kınama cezası verdi. Cezalar 3 Ekim günü üniversitede yapılan bir eylemle protesto edildi.

“Eğitim hakkımız engellenemez / Üniversite Öğrencileri” ve “Soruşturmalar-cezalar geri çekilsin / Üniversite Öğrencileri” pankartlarının açıldığı eylemde, sloganlarla kapı önüne gelindi. Basın açıklamasında soruşturma süreci ve polis-ÖGB-Rektörlük işbirliği teşhir edildi. Sermayenin güdümündeki bu kurumların öğrencileri abluka altına aldıkları anlatıldı. Ardından da devrimci siyasal faaliyetin kesintisiz süreceği vurgulandı.

Bununla beraber Bologna sürecinin getirisi olarak üniversitedeki dönüşümler ve yapılan zamlar ele alındı. Eğitime harcanması gereken paranın füze kalkanı gibi uşakça uygulamalara aktarıldığı belirtildi.

Basın açıklamasının ardından gerçekleştirilen öğrenci forumunda gençlik örgütleri adına konuşmalar yapıldı. Soruşturmalara karşı mücadelenin önemi, Genç-Sen’in kapatılması kararı, Ortadoğu halklarına yönelik emperyalist saldırganlık, Kürt hareketine karşı tırmandırılan şovenizm, kıdem tazminatı saldırısı ve 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak eylem bu konuşmalar içerisinde bahsedilen konulardı.

DGH, EHP Gençliği, Ekim Gençliği, Genç-Sen, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri, SGD ve Özne Dergisi’nin örgütlediği eyleme Alınteri, Emek Gençliği, DÖB, YDG ve TKP de destek verdi.


Direniş başladı

Bu cezalara sessiz kalmayan Genç-Sen üyesi ve Ekim Gençliği okuru bir öğrenci kapı önünde direnişe başladı. Gençlik örgütlerinin soruşturmalara ve cezalara karşı yaptığı ortak eylemin ardından süreç 4 Ekim Salı sabahı Genç-Sen’in gerçekleştirdiği kapı önü direnişiyle sürdü. Sabahın erken saatlerinden itibaren “Soruşturmalar-cezalar geri çekilsin”, “Eğitim hakkımız engellenemez”, “Genç-Sen kapatılamaz” pankartları ve çeşitli dövizler giriş kapısında demirlere asıldı. Daha sonra üniversitelerin ticarileşmesi ve baskıları anlatan bildiriyle öğrencilere seslenildi. Yapılan sohbetlerde soruşturmalara karşı mücadelenin büyütülmesi gerekliliği belirtildi, gençlik mücadeleye çağrıldı.

Direnişin 2. günü sabah erken saatlerden itibaren başlayarak gün içinde sık sık bildiri dağıtımı yapıldı. Genç-Sen önlükleriyle yapılan dağıtımlarda AÜ’nün baskıcı tutumu teşhir edildi. Okulun içinde de “Soruşturmalar cezalar geri çekilsin! Eğitim hakkımız engellenemez / Kapı önü direnişiyle dayanışmaya” şiarlı afişler asıldı.

Ekim Gençliği / Anadolu Üniversitesi




Ekim Gençliği’nden yaygın faaliyet

Ekim Gençliği okurları 29 Eylül günü Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ve DTCF’de yaygın bir faaliyet yürüttü.

Harç zamlarını öğrenci gençliğin gündemine sokmak için “Herkese her düzeyde parasız eğitim” “Har(a)ca hayır, herkese parasız eğitim” afişleri okulun her yerine yaygın bir şekilde yapıldı. Bunun yanısıra Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nde Ekim Gençliği standı açıldı. Ayrıca Ekim Gençliği’nin merkezi bildirileri fakültelerin yemekhanelerinde ve kantinlerinde gençliğe ulaştırıldı. Stant açılarak Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak satışı gerçekleştirildi.

Afişlerin öğrenciler tarafından dikkatle okunduğu gözlemlendi.

Ekim Gençliği / Ankara Üniversitesi


 

Arınç protestosuna 16 gözaltı

Bursa Uludağ Üniversitesi açılış töreninde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı protesto eden 16 öğrenci gözaltına alındı.

Uludağ Üniversitesi’nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere Görükle Yerleşkesi’ndeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’ne gelen Arınç protesto edildi.

Salon dışında Arınç’ın açılışa katılmasını sloganlarla protesto eden Öğrenci Kolektifleri üyesi 16 öğrenci gözaltına alınırken, gözaltı sırasında özel güvenlik görevlileri ve polislerle öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Ardından, Başbakan Yardımcısı Arınç, kürsüye çıkarken salondaki bir öğrenci, ‘’Üniversitemizde sizi istemiyoruz’’ diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bu öğrencinin korumalar ve polislerce dışarıya çıkarılmasının ardından konuşma yapan Arınç, demokrasiden ve özgürlükten bahsederken konuşmasına yapılan müdahaleye arka çıktı. Salondakilere “lütfen keyfinizi kaçırmasın” diye seslendi.

 

 

Hacettepe’de gergin açılış

Hacettepe Üniversitesi yeni akademik yılı açılışında Cemil Çiçek ve Hacettepe Rektörlüğü’nü protesto eden Öğrenci Kolektifi üyeleriyle ÖGB arasında arbede çıktı.

5 Ekim günü Sıhhiye Merkez Kampüsü’nde düzenlenen törende protesto gösterisi yapmak isteyen Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler salona 2 ayrı kapıdan girmeye çalıştı. İçeri alınmayan ğrencilerle ÖGB arasında arbede çıkarken, ÖGB’ler öğrencilere tekme ve tokat atarak saldırdı. Saldırıda bir öğrenci baygınlık geçirdi. Etkinlik öncesinde salona giren 3 öğrenci de yaka paça dışarı atıldı.

 

Hacettepe’de gergin açılış

Hacettepe Üniversitesi yeni akademik yılı açılışında Cemil Çiçek ve Hacettepe Rektörlüğü’nü protesto eden Öğrenci Kolektifi üyeleriyle ÖGB arasında arbede çıktı.

5 Ekim günü Sıhhiye Merkez Kampüsü’nde düzenlenen törende protesto gösterisi yapmak isteyen Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler salona 2 ayrı kapıdan girmeye çalıştı. İçeri alınmayan ğrencilerle ÖGB arasında arbede çıkarken, ÖGB’ler öğrencilere tekme ve tokat atarak saldırdı. Saldırıda bir öğrenci baygınlık geçirdi. Etkinlik öncesinde salona giren 3 öğrenci de yaka paça dışarı atıldı.