14 Mayıs 2010
Sayı: SİKB 2010/19

 Kızıl Bayrak'tan
Sendikal bürokrasiyi
teşhir ve tecrit edelim!
Sınıfa karşı sınıf çizgisinde
bir duruş!
Reformizmin Taksim’i baltalama girişimleri fiyaskoyla sonuçlandı!
Sınıfın devrimci iktidar mücadelesini yükseltelim!
Kürt halkına yönelik
saldırılar yayılıyor
İsrail’in OECD üyeliğine
Türkiye’den destek!
4-10 Mayıs “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası”nda Türkiye gerçeği
Ankara’da KESK ve Türk-İş’ten
26 Mayıs açıklaması
UPS Kargo işçileri direnişte!
İşten atılan UPS işçileri ile konuştuk
İşçi ve emekçi hareketinden
Fiili-meşru mücadele ruhuyla
İstanbul Kamu Emekçileri Kurultayı’na!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu’nun Mayıs Ayı Toplantısı değerlendirme ve Sonuçları..
Binler Deniz, Yusuf ve
Hüseyin’i andı
Gençlik hareketini ileriye taşıma sorumluluğunu kuşanmalıyız!
24. Geleneksel İTÜ Öğrenci Şenliği gerçekleştirildi!
Yunanistan sokağa çağrıyor!
Yunanistan işçi ve emekçilerinin kitlesel/militan direnişi
“Seçimler Almanya’da krizin daha da derinleşeceğinin gösteriyor!”
Kayseri İşçi Kültür Evi’yle
dayanışma sürüyor..
Güler Zere ölümsüzdür!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Güler Zere ölümsüzdür!”

7 Mayıs günü şehit düşen Güler Zere çeşitli kentlerde gerçekleştirilen eylemlerle ölümsüzlüğe uğurlandı.

Şakirpaşa’da meşaleli yürüyüş

Güler Zere için 11 Mayıs Salı günü Şakirpaşa’da meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Şakirpaşa Sivaslı Durağı’nda “Güler Zere ölümsüzdür” pankartının açılmasıyla başlayan eylemde Beşevler Caddesi girişine kadar sloganlarla yüründü. Güler Zere’nin yazdığı mektuptan bir bölümün de okunduğu açıklama Güler Zere’nin hasta tutsaklar için verilen mücadelede yaşatılacağı söylendi.

Halk Cephesi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya BDSP ve ESP de destek verdi.


Güler Zere sonsuzluğa uğurlandı

Güler Zere’nin cenazesi 10 Mayıs günü Elazığ’da toprağa verildi. Zere, yoldaşları, dostları ve siper yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Tören için Halk Cephesi, Zere’nin evinin önünde buluşurken ilerici ve devrimci kurumlar da törene katılım sağladı.

Törenin ardından Zere’nin cenazesi sloganlar eşliğinde Perşembe Pazarı’na getirildi. Zere’nin tabutu karanfillerle donatıldı ve kızıl bayrağa sarıldı. Eylemde “Kanser hastası devrimci Güler Zere şehit düştü – Katili AKP iktidarıdır!” pankartı açıldı.

Zere, vasiyet ettiği gibi Dersim’in Hozat İlçesi’nde 1994 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren 6 yoldaşının yanına defnedildi.


Zere eylemlerine polis saldırısı

8-9 Mayıs tarihlerinde Okmeydanı Sibel Yalçın Direniş Parkı’nda gerçekleştirilen Dev-Genç Kültür Şenliği’nin birinci gününde polis terörü yaşandı. Zere için 8 Mayıs akşamı gerçekleştirilen eyleme saldıran polis, ardından şenliğe de müdahale etti. Şenlik alanı ve sokaklar polisin kullandığı biber gazı nedeniyle dumana boğulurken polisin saldırısı sırasında birçok devrimci çeşitli yerlerinden darp edildi.

Diğer bir polis saldırısı da Güler Zere’nin toprağa verildiği Elazığ’da gerçekleşti. 8 Mayıs günü yürüyüş yapmak isteyen kitleye polisin saldırmasının ardından çatışma çıktı. AKP İl Binası’na yürümek isteyen gruba müdahale eden polis 10 kişiyi gözaltına aldı.


Adana

Adana’da hasta tutsaklar için yapılan eylemlerden sonuncusu Güler Zere’ye adandı.

8 Mayıs günü gerçekleştirilen eylemde Güler Zere’nin devrimci düşüncelere sahip olduğu için katledildiğinin vurgulandığı açıklamanın son bölümünde tecrit işkencesinin sürdüğü, cezaevlerinde hasta tutsaklar olduğu sürece bu mücadelenin devam edeceği belirtildi.

Halk Cephesi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Devrimci Proletarya, BDSP, İHD, ESP, ODAK, BDP, TUHAY-DER, KESK, DHF, SDP, Türkiye Gerçeği tarafından örgütlenen eyleme 60 kişi katıldı.


Ankara

Güler Zere’nin şehit düşmesi 8 Mayıs günü Ankara Halk Cephesi tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Eylemde, Güler’in katilinin devletin kurumları ve tüm bu kurumları yöneten AKP iktidarı olduğu vurgulandı. BDSP’nin de destek verdiği basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı.

 

Gazi Mahallesi

Gazi Halk Cephesi Güler Zere için 8 Mayıs günü bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eski karakolda kitlenin toplanmasıyla yürüyüş başladı. Gazi Cemevi önünde sona erdi. Burada yapılan açıklama ile anma programı son buldu. Yürüyüşe BDSP, DHF, PDD, Partizan, Mücadele Birliği destek verdi.


Armutlu’da anma töreni

Güler Zere için Küçük Armutlu’da cenaze töreni düzenlendi. Zere için gerçekleştirilen törene yaklaşık 500 kişi katılırken Cemevi’nin bahçesi Zere’nin fotoğraflarıyla, kızıl bayraklarla ve pankartlarla düzenlendi. “Güler Zere ölümsüzdür” ve “Kanser hastası devrimci Güler Zere şehit düştü - Katili AKP iktidarıdır” pankartları bahçeye asıldı.

Güler Zere’yi uğurlamak için aralarında BDSP’nin de bulunduğu ilerici, devrimci kurumlar cemevi önünde buluştu. Burada “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!”, “Güler Zere ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!” sloganları atıldı.

Anma programı kısa bir konuşmayla başladı. Konuşmada Zere’nin ilerici, devrimci kurumların oluşturduğu kamuoyu sayesinde ancak ölüm sınırına geldiğinde özgürlüğüne kavuşabildiği ifade edildi. Güler Zere’nin katilinin kanser hastalığı olmadığı, egemenler olduğu belirtilerek halen onlarca hasta tutsağın serbest bırakılmadığı ve katledilmek istendiği söylendi.

Yapılan konuşmanın ardından Güler Zere şahsında devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Halk Cephesi adına konuşan Ayşe İşeri, Zere’nin tecrit politikalarıyla hasta edildiğini belirtti.


Kocaeli

Güler Zere’nin devlet eliyle katledilmesi 7 Mayıs günü Kocaeli Halk Cephesi tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Eyleme aralarında BDSP, DHF, Partizan, SDP’nin de bulunduğu birçok ilerici ve devrimci kurum da destek verdi.


Antakya

Güler Zere, Antakya’da gerçekleştirilen eylemle 8 Mayıs günü uğurlandı. Antakya Halk Cephesi tarafından düzenlenen eylemde “Kanser hastası Güler Zere şehit düştü katili AKP iktidarı” pankartı açıldı.

Açıklamada, katliamcı devletin, Güler Zere’yi ağır tecrit koşullarında bıraktığı söylenerek, Zere’nin yaşamını yitirmesinde sorumlu olanın AKP iktidarı olduğu belirtildi.

Eyleme ESP, DHF ve Kızıl Bayrak okurları da destek verdi.


Bursa

Bursa’da bir araya gelen ilerici, devrimci kurumlar 7 Mayıs akşamı gerçekleştirdikleri eylemle tecrit uygulamalarını protesto ettiler.

Bursa Kent Meydanı’nda “Güler Zere ölümsüzdür!” pankartının açıldığı eylemde Bursa Halk Cephesi adına yapılan açıklamada, Güler Zere’nin serbest kaldıktan sonra yazdığı mektupta “Beni serbest bırakan karar, sağlığıma dönmem için değil, dışarıda ölmem için verilmiş bir karardır” dediği aktarıldı.

Açıklama, “Güler Zere’yi ağır tecrit koşullarında bırakıp yaşamını yitirmesinden sorumlu AKP iktidarıdır. Artık o aramızda yok ancak biz tecride karşı mücadelemizi tüm hasta tutsaklar için yine onunla birlikte sürdüreceğiz. Tutsaklarımıza sahip çıkmaya, hasta tutsakların özgürlüğünü istemeye devam edeceğiz” sözleriyle sonlandırıldı.

BDSP, DHF, Partizan, TKP ve ÖDP eyleme destek verdiği eyleme 50 kişi katıldı.


İstanbul

Hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle her hafta cuma günü Taksim’de yapılan eylemlerin 41. haftasında, kampanya sonucu özgürlüğüne kavuşan kanser hastası Güler Zere’nin ölüm haberi geldi. Kurumlar, bu haftaki eylemi “Güler Zere ölümsüzdür!” sloganıyla gerçekleştirdiler.

Taksim Tramvay Durağı’nda buluşan 700’e yakın kişi, öfkeli sloganlarla Galatasaray Lisesi’ne yürüdü. Güler Zere’nin resminin bulunduğu, “Güler Zere ölümsüzdür” pankartının açıldığı eylemde, Güler Zere’nin fotoğrafları taşındı. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mehpisto Kitabevi önüne gelindiğinde, oturma eylemi gerçekleştirildi. Oturma eylemi sırasında, “Bize ölüm yok” marşı Güler Zere için hep bir ağızdan söylendi.

Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Güler’e tanınan özgürlük, dışarıda ölme özgürlüğü oldu. Bir suç karargahı olan Adli Tıp Kurumu Güler’e son aşamada rapor verdi. Yaşamasını değil, ölüm aşamasını dışarıya havale etti.”

Kızıl Bayrak / İstanbul - Adana – Ankara - Antakya – Bursa - Kocaeli