09 Nisan 2010
Sayı: SİKB 2010/15

 Kızıl Bayrak'tan
1 Mayıs’a etkin hazırlık
Direnen işçilerin yolundan
1 Mayıs’a!
Saldırılar meşru/militan bir direnişle karşılanmalıdır!
Polis “yakaladı”
boyalı basın yargıladı...
Devrimci sınıf mücadeledesini yükseltelim!
BDSP’ye yönelik
tutuklama terörü protesto edildi
Sermaye devleti 5 sınıf devrimcisini tutukladı...
Devrimci 1 Mayıs Platformu’ndan açıklama..
Taksim 1 Mayısları’nda
4. yıla doğru.
18 Nisan’da
Kayseri İşçi Kurultayı’na!
İşçi ve emekçi hareketinden
1 Mayıs’tan 26 Mayıs’a greve, direnişe yürümek için! / EKİM
1 Nisan eylemi ve gösterdikleri
Bir bürokratın ağzından
dökülen inciler
İTO YK Üyesi Dr. Nazmi Algan’la konuştuk..
Sınav (sömürü) sistemi can alıyor
Avrupa’nın en zayıf halkası:
Yunanistan - Volkan Yaraşır
Venezüella-Rusya ilişkilerinde
yeni dönem
Amerikan demokrasisi ile
katledilen siviller..
Anayasa değişiklik paketi ve demokratikleşme… - M. Can Yüce
Rakamlarla polis devleti
uygulamaları
Azadiya Welat gazetesi çalışanı katledildi!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’ye yönelik tutuklama terörü protesto edildi

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Ankara’da gerçekleştirdiği basın açıklamaları ile 5 sınıf devrimcisinin tutuklanmasını protesto etti.


İstanbul

İstanbul’da Taksim Tramvay Durağı’nda buluşan BDSP’liler “Tutuklu BDSP’liler serbest bırakılsın! Faşist baskı ve terör sökmedi, sökmeyecek! / BDSP” pankartı ve BDSP flamalarını açtılar.

Basın açıklamasında, BDSP’ye yönelik operasyonun bilançosuna değinilerek 3 Nisan günü Ankara’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından 5 sınıf devrimcisinin tutuklandığı hatırlatıldı. Sınıf devrimcilerine dönük bu saldırıların, son dönem yoğunlaşan devlet terörünün yeni bir halkası olduğu söylenen açıklamada, saldırıların 1 ve 2 Nisan tarihlerinde TEKEL işçilerine yönelik azgın polis teröründen ya da “demokratik açılım” safsatası eşliğinde Kürt halkına yönelik yürütülen baskı ve terörden bağımsız olmadığı ifade edildi.

Sermaye devletinin, işçi ve emekçilere geleceksizlikten başka birşey sunamayan kapitalist sömürü düzenini, baskı ve zor ile güvence altına almaya çalıştığı vurgulandı.

Eyleme, EHP de destek verdi.


Ankara

Yüksel Caddesi’nde BDSP tarafından yapılan açıklamaya Halk Cephesi, Kaldıraç, Alınteri, Devrimci Hareket, DHF ve Odak destek verdi. Yapılan açıklamada sermaye devletinin TEKEL işçileri üzerinde estirdiği terör teşhir edildi. Faşist sermaye iktidarının, BDSP ve TEKEL işçilerine yönelik saldırılarının, sermayenin korkularının bir ürünü olduğu, belirtildi.


Mamak

BDSP akşam saatlerinde ise Mamak Tuzluçayır’da eylemdeydi. Mamak İşçi Kültür Evi önünde bir araya gelen kitle “Tutuklu BDSP’liler serbest bırakılsın / BDSP’ ozaliti açarak Tuzluçayır Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. Tuzluçayır Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında devlet terörünün yanısıra, TEKEL işçilerine dönük polis terörü teşhir edildi.

Açıklamanın ardından tekrar sloganlarla yürüyüşe geçildi. Ara sokaklarda yapılan yürüyüşte devlet terörünü teşhir eden ajitasyon konuşmaları yapıldı. Yürüyüş, Mamak İşçi Kültür Evi önünde son buldu.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eyleme Partizan’ın yanısıra Halk Cephesi ve AKA–DER BDSP flamalarını taşıyarak katılım sağladı.

Operasyonlardan sonra 3 ayrı basın açıklaması gerçekleştirildi. Tutuklama terörünün ardından yapılan bütün açıklamalar yoğun bir polis ablukası ve tacizi altında gerçekleştirildi.


İlerici, devrimci güçlerden protesto

BDSP’lilere dönük gözaltı ve tutuklama terörüyle ilgili Alınteri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, Demokratik Haklar Federasyonu, Devrimci Hareket, Halk Cephesi, Kaldıraç, Proleterce Devrimci Duruş, Özgürlük Dergisi bileşenlerinden oluşan Ankara Direnişteki İşçi-Emekçilerle Dayanışma Platformu 5 Nisan günü basın açıklaması gerçekleştirdi. Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen platform bileşenleri “Gözaltılar, tutuklamalar,baskılar bizi yıldıramaz / Ankara Direnişteki İşçi - Emekçilerle Dayanışma Platformu” ozalitini açtı.

Açıklamaya platform bileşenlerinin yanısıra direnişteki işçilerden TÜBİTAK direnişçisi Aynur Çamalan ve TEKEL işçileri de katıldı. İşçinin Yolu ve Odak da açıklamaya destek verdi.

Basın açıklamasında TEKEL işçilerine ve BDSP çalışanlarına dönük devlet terörü teşhir edildi.

Açıklamada, devletin, toplumun ezilen tüm kesimlerinin örgütlü bir temelde mücadele etmesinden korktuğu ve bunu bastırmak içinde her türlü zoru kullandığı ifade edildi.


Kartal

Kartal BDSP 4 Nisan Pazar günü gerçekleştirdiği eylemle sınıf devrimcilerine yönelik tutuklama terörünü protesto etti.

BDSP’liler sınıf hareketinin TEKEL direnişiyle ivme kazandığı bugünlerde sınıf devrimcilerine yönelik operasyonların ve tutuklamaların tesadüfi olmadığını belirttiler

Sermaye devleti ve polisinin saldırılarının, sınıf devrimcilerini moral açıdan kırma çabalarının boşa düşmeye mahkum olduğunu ifade eden BDSP’liler 1 Mayıs’a yürüme kararlılığını dile getirdiler.

Kartal Meydanı’nda yapılan eylemde “Faşist terör ve baskı sökmedi, sökmeyecek! Tutuklu BDSP’liler serbest bırakılsın! BDSP” ozaliti açıldı.


Kocaeli

BDSP’lilerin tutuklanması 7 Nisan günü Kocaeli’de protesto edildi.

Belediye İş Hanı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında “Baskılar bizi yıldıramaz! Tutuklanan devrimciler serbest bırakılsın!” pankartı açıldı.

Açıklamada, gerçekleştirilen operasyonlar ve BDSP’lilerin tutuklanma süreci hatırlatıldı.

Saldırıların özünde, işçi ve emekçilerin hak alma mücadelesine, direnişlerine dönük olduğunun söylendiği açıklamada, sermaye devletinin işçi ve emekçilerin sınıf bilinçlerini kuşanarak mücadeleyi yükseltmesinden büyük bir korku duyduğu belirtildi.

Açıklamaya ESP, Halk Cephesi, EHP, SDP de destek verdi.


Adana

BDSP, Devrimci Proletarya, Emek ve Özgürlük Cephesi ve ODAK tarafından 3 Nisan günü İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, güvencesiz ve kölece çalışma koşullarına hayır diyen TEKEL işçilerini engellemek için binlerce polise talimat verildiği, öte taraftan ise işçi ve emekçilerin haklı davası için mücadele eden BDSP’lilerin gözaltına alındığı ifade edildi.

BDSP’lilere yönelik operasyonun ayrıntılarına da değinilen açıklamada, Kürt ulusuna ve işci-emekçilere dönük AKP eliyle hayata geçirilmeye çalışılan baskıların sebebinin sömürü düzenini korumak olduğu söylendi.

Basın açıklamasına Halk Cephesi ve Demokratik Haklar Federasyonu da destek verdi.


İzmir

BDSP’lilere yönelik saldırılar 3 Nisan günü İzmir kemeraltı girişinde yapılan eylemle protesto edildi. BDSP tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına Alınteri, DHF, Partizan, Halk Cephesi, EHP, TÖP ve İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi destek verdi.

“Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar, komplolar… Saldırılara yanıtımız devrimci sınıf faaliyetini yükseltmek olacak! / BDSP” ozalitinin açıldığı eylemde BDSP flamaları taşındı.

İHD İzmir Şube Başkanı Nezahat Paşa Bayraktar bir konuşma yaparak hukukun siyasi davrandığını ve bağımsızlaştırılması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından basın açıklamasına geçildi.

Basın metninde krizin şiddeti arttıkça işçi ve emekçilere yönelik saldırıların tırmandırıldığı belirtilerek sınıf devrimcilerine yönelik saldırının da bundan ayrı düşünülemeyeceği belirtildi. 4 ilde yapılan operasyonların sözde gerekçeleri anlatılarak İzmir’de yaşanan saldırılara ve kurulan komploya değinildi.

Açılamada burjuva basının operasyonu “Facianın eşiğinden dönüldü”, “sansasyonel eylem hazırlığındalardı”, “örgüt üyeleri yakalandı” gibi başlıklarla duyurması da protesto edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Ankara - Kocaeli - Adana - İzmir