04 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/39

Gerçek çözüm ve kalıcı barış için devrimci mücadele!
‘Demokratikleşme paketi’ ucuz bir manevradır
Türk sermaye devleti Rojava’da katlediyor!
Gururu olmayanlar sözlerle oynuyor
Hasan Ferit’le horona duranlara... - T. Kor
Gülsuyu çetesi katletti, polis aklıyor!
Emekçilerden savaş tezkeresine hayır!
Kapsamlı yıkım saldırıları kapıda!
“Haklarımızı sokakta kazanacağız!”
Bursa Emek Forumu’nda direniş ruhu
Feniş işçileri kazanacak!
Feniş işçileri için kampanya
MİB MYK Ekim Ayı Toplantısı…
Başörtüsü, dinsel gericilik ve sosyalist tutum - Alper Suat
Devrimci, kitlesel ve coşkulu bir merkezi gece için ileri!
Suriye’yle ilgili BM kararı onaylandı

“İsrail olmasaydı biz icat ederdik…”

Tunus’ta dinci Nahda yönetimi yolun sonuna geldi
44 yıl önce Dev-Genç’i yaratan koşullar…
Sol içi yasakçı zihniyet ve şiddet hiçbir koşulda kabul edilemez!
Üniversitelerden haberler...
Gericilik kıskacında kadın!
Kanla yazılan tarih silinmez!
“Ulucanlar’dan Gezi’ye direniş sürüyor!”
Bahçelievler Katliamı 35. yılında...
“Çocuklarımız neden yargılanıyor?”
Komutan Che kavgamızda yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Ulucanlar’dan Gezi’ye direniş sürüyor!”

 

Ulucanlar Direnişi’nin 14. yılı dolayısıyla forumlarda anma düzenlendi. Anmayla Ulucanlar Direnişi’nden Taksim Direnişi’ne katledilenler selamlanırken, mücadele bayrağının devralındığı ifade edildi.

Esenyurt Yeşilkent’te mücadelenin geleceğinin tartışıldığı forumlardan biri de 25 Eylül akşamı 2 Temmuz Parkı’nda gerçekleştirildi.

Ulucanlar Katliamı’nın 14. yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle bu haftaki forumda Ulucanlar şehitleri anılırken devletin katliamcı geleneği teşhir edildi.

Ulucanlar şehitleri şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren devrimcilerin anıldığı forum saygı duruşuyla başladı. Denizler’in idamına giden süreci anlatan “Delikanlım” belgesi gösterildi. Forum, gündemde olan eylemlerle ilgili yapılan konuşmaların ardından bitirildi.

Esenyurt Depo Forumu’nda 30 Eylül’de AKP hükümetinin “demokrasi paketi” üzerine tartışıldı. Esenyurt Depo Kapalı Cadde girişinden yürüyüşe başlayan kitle forum alanına kadar sloganlarla yürüdü. Yürüyüş boyunca, Gülsuyu Mahallesi’nde yaşanan çete saldırısı ajitasyon konuşmaları ile tehşir edildi. Çeteleşmeye ve faşizme geçit verilmeyeceği haykırıldı.

Forum, Esenyurt Dayanışması Kültür Sanat Komisyonu Müzik Korosu’nun sunduğu dinleti ile başladı. Ardından forumun ana gündemi olan “demokrasi paketi” üzerine bir sunum yapıldı. Yapılan sunumda “demokrasi paketinin” içeriği ve AKP hükümetinin hedefleri değerlendirildi.

Sunum sonlandıktan sonra gündem üzerine forum katılımcıları söz alarak düşüncelerini paylaştı.

Ardından geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Tuncel Kurtiz’in anısına filmlerinden kısa bölümler gösterildi ve Gezi direnişçilerine gönderdiği mesajından oluşan slayt gösterimi gerçekleşti. Gösterimin ardından yeniden gündem tartışması yürütüldü.

Ulucanlar’dan Gezi’ye direniş sürüyor!”

İstanbul direniş forumlarından Yenibosna, Esenler, Esenyurt, Bakırköy, Şahintepe, Küçükçekmece forumları tarafından 29 Eylül’de ortak anma düzenlendi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan forum bileşenleri Ulucanlar ve Haziran direnişlerinde katledilenlerin fotoğraflarını taşıdılar. “Ulucanlar’dan Gezi’ye direniş sürüyor!” ozaliti açılarak meydandaki emekçilere Ulucanlar Direnişi’ni anlatan konuşmalar yapıldı. Ana caddede yolun bir şeridi kapatılarak yapılan yürüyüş, Bakırköy forumlarının yapıldığı Çamlık Parkı’nda bitirildi.

Etkinlik alanında ilk olarak Ulucanlar’da şehit düşenler şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Ardından program forumların ortak açıklamasıyla devam etti. Açıklamanın ardından program sinevizyonla devam etti. Ulucanlar Hapishanesi’ni anlatan sinevizyonun ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi Tanyeri Şiir Topluluğu bir dinleti sundu. Tanyeri’nin direniş ezgilerinin bitiminde, Ulucanlar Direnişi şehitlerinden Ümit Altıntaş’ın kardeşi bir konuşma gerçekleştirdi. Anma Grup Çapulcu’nun söylediği ezgiler ve halaylarla sürdü. HEY Tekstil direnişçilerinden Zeki Gördeğir, direnişler ve katliamlara dikkat çekerek devletin sermayedarları korumak için katlettiğini, hangi parti gelirse gelsin bu katliamların devam edeceğini söyledi. Forumda söz alan bir kişi de Osman Yaşar Yoldaşcan’ın ölüm yıldönümü olmasını anımsatarak devrimcilerin fedakarlıklarını, devlet karşısındaki başeğmezliğini aktardı. Forum, Ulucanlar Direnişi’nden bugünlere mücadelenin devam ettiği vurgusuyla sona erdirildi.

Kızıl Bayrak / Esenyurt - Bakırköy

 

 

 

 

Ulucanlar Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız!


26 Eylül 1999 tarihinde Ankara’da bir hapishanede katliam yaşandı: Ulucanlar Katliamı. Ulucanlar Hapishanesi’ne düzenlenen operasyonda, İsmet KAVAKLIOĞLU, Ahmet SAVRAN, Aziz DÖNMEZ, Abuzer ÇAT, Halil TÜRKER, Mahir EMSALSİZ, Önder GENÇASLAN, Zafer KIRBIYIK, Habip GÜL (Nevzat ÇİFTÇİ), Ümit ALTINTAŞ isimli siyasi tutsaklar işkenceyle katledildiler.

...

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi olarak 1999 Ulucanlar Katliamı’nda yaşamını yitiren devrimcileri bir kez daha anıyoruz. Katliamın gerçekleştirildiği hapishane bugün bir müzeye dönüştürülmüş durumdadır. Bir cezaevi müzesi... Deniz’in, Hüseyin’in, Yusuf’un can verdiği darağacının ev sahibi, on siyasi tutsağın hedef gösterilerek katledildiği bu cezaevi, olsa olsa bir utanç müzesi olabilir. Katliamın vahşi izleri o koridorlardan, o koğuşlardan, en önemlisi yüreklerimizden silinmedi, silinmeyecektir. Ulucanlar Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız. Saygılarımızla.

Çağdaş Hukukçular Derneği
İstanbul Şubesi

 

 

 

 

Bielefeld’de Ulucanlar anması

 

Ulucanlar Katliamı’nın 14. yıldönümü vesilesiyle Bielefeld’de bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anma, on yiğit devrimci ve onların şahsında devrim ve sosyalizm kavgasında ölümsüzleşen devrimcilerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından, “Zafere on yıldız” isimli şiir okundu. Bunu, sunulan sinevizyon ve akabinde katliam ve direniş hakkında yapılan konuşma izledi.

Hem sinevizyon ve hem de konuşmada ilk elden bu acımasız saldırının arka planına değinildi.

Saldırının tutsakları teslim alamadığı, devrimci tutsakların sermaye devleti ve onun katliamcı güçlerine bir kez daha destansı bir direnişle cevap verdikleri, etten barikat olup, kurşun yağmurunu halaylarla karşıladıkları vurgulandı.

Anmada Gezi tutsakları da unutulmadı. Halihazırda cezaevlerinde onlarca Gezi tutsağı olduğu belirtilerek tutsaklarla maddi, politik ve moral açıdan dayanışma içinde bulunulması çağrısı yapıldı. Bunun dışardaki toplumsal muhalefetin enerjisini arttıracağı dile getirildi.

Kızıl Bayrak / Bielefeld

 
§