21 Aralık 2012
Sayı: SİKB 2012/16
(50)

 Kızıl Bayrak'tan
Savaş bütçesi, asgari ücret ve sendikal bürokrasi
Halkların birleşik-militan direnişi!
NATO kirli bir
iç savaş örgütüdür!
ABD destekli savaş hazırlıkları sürüyor!
Roboski katliamının sorumlusu devlettir
Kolluk güçleri yeni katliam silahlarıyla donatılıyor
“Taraf”ın liberal yazarları misyonlarını tamamladı
Taşeronluğa karşı mücadele hayati ve acildir!
CHP’li belediyede
taşeron köleliği
Asgari ücretlinin açlık ve sefaletle imtihanı
İmkânsızı başarmak ve Netaş Grevi
Direniş alanlarında özgürleşenler, özgür ve eşit bir dünyayı
inşa ediyor!
Hey Tekstil işçileri:
TKİP IV. Kongresi Kapanış Konuşması
Eğitim bütçesi neden artıyor?
AKP şefi Erdoğan’a ODTÜ’de geçit yok!
Mısır’da siyasal bunalım devam ediyor
Silahlı çeteler El Yarmuk kampına saldırdı!
Dünyadan emekçi eylemleri
Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!
Direniş geleneği devrim mücadelesinde sürüyor
19 Aralık katliamını unutmadık, unutturmayacağız!
“Partiyi sevmek, onu anlamak, ona sarılmaktır”
Devlete hizmetten “Şaşmayanlar”dan “Açlığa Doymak”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Direniş geleneği devrim mücadelesinde sürüyor...

“Katillerden hesabı emekçiler soracak!”

 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), 19 Aralık Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla 16 Aralık günü Bayrampaşa Cezaevi önünde yaptığı eylemle direnişi selamladı.

BDSP’liler Sağmalcılar Metro önünden Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alana doğru yolu keserek yürüyüşe geçtiler. “19 Aralık Katliamı'nı unutmadık, unutmayacağız! Katil devlet hesap verecek!” pankartını açan sınıf devrimcileri, 19 Aralık şehitlerinin resimleriyle birlikte kızıl flamalar taşıdılar.

Bayrampaşa Cezaevi'nin arazisi önüne gelindiğinde ilk olarak çevredeki emekçilere seslenilerek “Onlar devrimci direnişi, devrimci direniş geleneğini devam ettirdiler. Onlar sermaye düzenine karşı mücadelede bugün de bizlere yol gösteriyorlar. Onlar katledildiler ancak onların uğruna öldüğü devrim ve sosyalizm mücadelesi devam ediyor.” denildi.

Eylemde BDSP adına okunan basın metninde katliamın 12. yılında bir kez daha hapishanenin önünde toplanıldığı hatırlatılarak buraya gelmenin yalnızca takvimsel bir anma anlamı taşımadığı belirtildi ve “19 Aralık’ın içinden geçtiğimiz konjonktürü anlamak için kilit önemde olduğunu bilerek her yıl bu alana geliyoruz”denildi.

19 Aralık’ın sermaye devletinin kanlı tarihinin güncel bir örneğini sunduğu belirtildikten sonra Mustafa Suphiler, Kürt isyanları ve Dersim katliamından başlanarak sermaye devletinin günümüze kadar gerçekleştirdiği katliamlar sayıldı. Tüm bunların devamı olarak ortaya konulan 19 Aralık ve hücre saldırısına dair ise şunlar söylendi:

Sermaye devleti, devrimci hareketi yok etmek, sınıfın öncülerini ezmek ve işçi ve emekçilere gözdağı vermek için Türkiye devrimci hareketinin 40 yıllık birikimini ve en güçlü yanını hedef almıştır: İradesini! ‘Biz buraya ölmeye geldik’ diyen, darağacında kendi sandalyesini tekmeleyen, işkencede ser verip sır vermeyen bir kuşağın geleneğiyle yetişmiş devrimcilerin iradesini kırmak ve bu şekilde de teslim almak devletin stratejik bir hamlesi olmuştur. Bunun temel bir adımı ise devrimcileri F tipi hücrelere kapatarak teslim almaktır.

Devrimcilerin ise daha ilk başta bu saldırıyı Büyük Zindan Direnişi ile karşıladığı ve bedenlerini ölüme yatırarak yanıtladığı, çaresiz bırakılan devletin katliamı seçtiği vurgulanarak “yarını yaratacak olan işçi sınıfının safında olmanın verdiği güçle savaşmışlar ve devletin irade kırma saldırısına karşı teslimiyeti değil ölümü seçerek saldırıyı püskürtmüşlerdir” denildi.

19 Aralık katliamının hesabının sorulmasının yegane yolunun ise sermaye devletine karşı proletaryanın öfkesini örgütlemek ve katil devlete karşı uzun soluklu, devrimci sınıf mücadelesi vermek olduğu belirtildi. “Katil sürüsünü alaşağı etmenin ve sermayenin kan ve emek üzerine kurulu saltanatını alaşağı etmenin ve aynı anlama gelmek üzere hesap sormanın yegane yolu budur” denildi.

Açıklama “Yükselttikleri bayrak dünya proletaryasının kurtuluş mücadelesinde dalgalanmaya devam edecek” sözleriyle son buldu.

Açıklamanın ardından devrimci direniş geleneğine sahip çıkıldığı, devrim mücadelesinin sürdürüldüğü ifade edilerek “devrime hazırlanıyoruz” şiarı üzerinde duruldu. Bugünün görevinin devrime hazırlık anlamına geldiği belirtildi. Eylemde son olarak 13 Aralık 1980'de idam edilen Erdal Eren hatırlatılarak “Ne 13 Aralık 1980'de ne 19 Aralık 2000'de işçi sınıfı teslim alınamadı” dendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

19 Aralık'ı unutma!

 

19 Aralık katliamı, İstanbul Taksim ve Bayrampaşa’da yapılan yürüyüşlerle protesto edildi.

TKMP: Hesabını soracağız!

Tecrite Karşı Mücadele Platformu (TKMP) katliamın yıldönümünde Bayrampaşa Hapishanesi’ne yürüyüş gerçekleştirdi. “19-22 Aralık şehitleri ölümsüzdür! Hesabını soracağız!” pankartıyla yapılan yürüyüşün ardından hapishanenin önüne gelinerek basın açıklaması okundu. Ecevit’in “Cezaevlerine hakim olamazsak IMF reçetelerini yaşama geçiremeyiz” sözü hatırlatılarak katliamın gerçek amacı vurgulandı.

19 Aralık’ın yalnızca katliam değil aynı zamanda direniş olduğu da belirtilerek tutsakların direnişi “saygıyı da övgüyü de hak eden yiğitçe bir tutum ve duruştur” biçiminde tanımlandı.

Eylemde saygı duruşunun ardından katliamın tanıklarından Mehmet Güvel ve Nihat Göktaş ile ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da birer konuşma yaptı. Eylem Grup Yorum’un marşlarıyla son buldu.

Mücadele Birliği: Ölümüne direndiler!

Mücadele Birliği Platformu üyeleri, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük” yazılı pankartla Taksim Meydanı’na yürüdü. gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasında katliamın vahşice yapıldığı anlatılarak, hedeflenenin devrimci tutsakları teslim alarak, F tipi hücre politikasını hayata geçirmek olduğu belirtildi.

Eylem açıklama sonrası 19 Aralık katliamını anlatan şiirler okunarak devam etti. Şair Selah Özakın şiir okudu, Grup Emeğe Ezgi katliama ilişkin marş seslendirdi.

İHD: Hücreleri kapatın!

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Cezaevleri Komisyonu'nun çağrısı ile yapılan eylem, Taksim Tünel'de başladı.

19 Aralık katliamını unutmadık unutturmayacağız!”, “19 Aralık katliamının sorumluları yargılansın!” pankartları açıldı.

Tramvay Durağı'na gelindiğinde öncelikle bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından açıklamayı, Sevim Kalman okudu.

Dönemin Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun'un operasyondan sonra “Devlet üntün hizmet madalyası” ile ödüllendirildiği, tutsakların ise suçlu ilan edilerek dava açıldığı ifade edildi.

Açıklamanın ardından şehit devrimcilerin resimleri yerlere bırakılarak üzerlerine kırmızı karanfiller atıldı. Eyleme HDK, Halkevleri, Emek ve Özgürlük Cephesi'nin de aralarında bulunduğu kurumlar katılarak destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul