21 Aralık 2012
Sayı: SİKB 2012/16
(50)

 Kızıl Bayrak'tan
Savaş bütçesi, asgari ücret ve sendikal bürokrasi
Halkların birleşik-militan direnişi!
NATO kirli bir
iç savaş örgütüdür!
ABD destekli savaş hazırlıkları sürüyor!
Roboski katliamının sorumlusu devlettir
Kolluk güçleri yeni katliam silahlarıyla donatılıyor
“Taraf”ın liberal yazarları misyonlarını tamamladı
Taşeronluğa karşı mücadele hayati ve acildir!
CHP’li belediyede
taşeron köleliği
Asgari ücretlinin açlık ve sefaletle imtihanı
İmkânsızı başarmak ve Netaş Grevi
Direniş alanlarında özgürleşenler, özgür ve eşit bir dünyayı
inşa ediyor!
Hey Tekstil işçileri:
TKİP IV. Kongresi Kapanış Konuşması
Eğitim bütçesi neden artıyor?
AKP şefi Erdoğan’a ODTÜ’de geçit yok!
Mısır’da siyasal bunalım devam ediyor
Silahlı çeteler El Yarmuk kampına saldırdı!
Dünyadan emekçi eylemleri
Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!
Direniş geleneği devrim mücadelesinde sürüyor
19 Aralık katliamını unutmadık, unutturmayacağız!
“Partiyi sevmek, onu anlamak, ona sarılmaktır”
Devlete hizmetten “Şaşmayanlar”dan “Açlığa Doymak”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!

 

İdam edilişinin 32. yılında Erdal Eren yapılan anma etkinlikleri ile selamlanarak, mücadelesinin sürdürüldüğü bir kez daha haykırıldı.

Küçükçekmece DLB, 17 Aralık günü Sefaköy İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirdiği etkinlikle Erdal Eren’i andı.

Etkinlik, DLB adına yapılan açılış konuşmasının ardından Erdal Eren şahsında ölümsüzleşen tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Erdal Eren’i ve o dönemde yükselen devrimci mücadeleyi anlatan sinevizyon izlendi.

Sinevizyon etkinliğe katılanlar tarafından ilgi ile karşılanırken, Erdal Eren şahsında devrimci kimlik, devrim mücadelesi ve sosyalizmin güncelliği üzerine konuşuldu. Ayrıca sohbet sırasında DLB ve çalışmaları üzerine de bilgi verildi.

Etkinlik DLB çalışmaları ile ilgili planlama yapılmasının ardından sonlandırıldı.

İzmir’de Erdal Eren anması Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Anma devrim uğrunda yaşamlarını yitirenler için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşundan sonra, hazırlanan sinevizyon izlendi. Sinevizyonun ardından iki genç komünist şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Daha sonra Ekim Gençliği ve DLB adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi.

Gebze’deki anma 14 Aralık Cuma günü düzenlendi. Bir araya gelen lise ve üniversite öğrencileri Erdal Eren’in devrimci yaşamı üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Erdal Eren’in yaşamına dair hazırlanan sunum okunduktan sonra 12 Eylül sonrasında yaşananlar üzerine konuşuldu. Etkinliğe katılan o dönemi yaşamış birisi de gözlemlerini anlattı.

15 Aralık Cumartesi günü ise bir araya gelen liseliler, Memik Horoz’un hazırladığı Erdal Eren belgeselini izledi.

Ümraniye DLB tarafından yapılan anma 15 Aralık günü OSİM-DER’de gerçekleştirildi. Anma etkinliği, Erdal Eren şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu yapılarak başladı.

Saygı duruşunun ardından DLB adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Konuşma, Erdal Eren’in kavga bayrağını 25 yıldır komünistlerin taşıdığı ve bu bayrağın er ya da geç zafere ulaştırılacağı vurgulanarak sonlandırıldı.

Konuşmanın ardından bir liseli Erdal Eren’in anısına şiir okudu. Daha sonra Memik Horuz’un Erdal Eren’in katledilme sürecine ilişkin hazırladığı “17’nin Ötesi: Erdal Eren” belgeseli izlendi.

Belgeselin ardından bir liseli tarafından Erdal Eren’in son mektubu okundu.

Etkinliğin ardından liselilerin sorunları ve liselerde yürütülmesi gereken mücadele üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Ankara DLB’nin anma etkinliği 15 Aralık günü Mamak İşçi Kültür Evi’nde, devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminden sonra DLB adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada Erdal Eren’in devrimci kimliğine değinildi. DLB konuşmasının ardından Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu sahne aldı.

Müzik dinletisinin ardından gerçekleşen söyleşide Erdal Eren’in mücadelesini okullara, fabrikalara taşımak gerektiği, bu mücadelenin ancak Erdal Eren gibi iradeli olunursa kazanabileceği vurgusu yapıldı. Gençlik hareketinin sorunları ve Yeni YÖK Yasa Taslağı’nın neler getirdiği tartışıldı.

Esenyurt DLB tarafından Esenyurt İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen anmada Erdal Eren’in resminin olduğu “Kavgası ve kararlılığı yolumuza ışık tutuyor… Erdal Eren yaşıyor, genç komünistler savaşıyor!” şiarlı DLB ozaliti asıldı. Salonda ayrıca Erdal Eren, Che Guavera, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Habip Gül ve Alaattin Karadağ’ın resimleri de yer aldı.

Etkinlikte, Esenyurt DLB adına, etkinliğin amacına değinen ve etkinlik programını anlatan kısa bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmadan sonra saygı duruşu gerçekleştirildi. Bir liseli de Adnan Yücel’in “Biz Kazanacağız” şiirinden bir bölüm okudu.

Saygı duruşunun ardından sinevizyon gösterimine geçildi. Sinevizyon, etkinliğe katılanlar tarafından beğeni ile karşılandı. Devamında Devrimci Liseliler Birliği adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmanın ardından Erdal Eren’in son mektubu okunarak etkinliğe katılanlara söz verildi. Söz alan liselilerin konuşmalarında Erdal Eren’in saygı duyulması gereken devrimci kimliklerden biri olduğu ve onun devrimci yolundan gitmemiz gerektiği vurgusu öne çıktı.

Ardından bir liseli Erdal Eren’e yazılan “Biz ki” şiirini seslendirdi. Alkışlarla karşılanan şiirin devamında liselilerin sunduğu türkü ve marşlar hep bir ağızdan söylendi.

Etkinlikte Liselilerin Sesi dergisinin yaygın kullanımı ve DLB’nin faaliyetlerine daha etkin katılma çağrısı yapıldı.

Çanakkale Ekim Gençliği, Erdal Eren’in katledilişinin yıldönümü vesilesiyle bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 15 Aralık günü Genel-İş Sendikası’nda yapılan etkinlikte Erdal Eren’e dair bir konuşma yapıldı. Konuşma şu ifadelerle sonlandırıldı: “Sinan, Erdal, Ercan, bize bu ülke topraklarında devrim ve sosyalizm davası için harcanan emeği, ödenen bedeli, gösterilen yiğitliği hatırlatıyorlar. Özellikle biz genç komünistler için taşıdıkları önem büyüktür. Onlar tarihimizin, mücadelemizin bir kesiti, kavgamızın özlü bir anlatımıdırlar. Bugün bu devrimci mirasın gerçek taşıyıcıları komünist işçi partisinin saflarında yeni Ekimler için mücadele eden genç komünistlerdir.”

İzlenen sinevizyonun ardından anma bitirildi.

Kartal’da DLB, anma etkiniliğini 15 Aralık günü Kartal İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirdi. Etkinlik salonunda, “Erdal Eren kavgamızda yaşıyor! Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir! / DLB” ozaliti ve Türkiye tarihinde öne çıkmış şehit devrimcilerin ve parti şehitlerinin yer aldığı “Çelik aldığı suyu unutmuyor... Zaman devrime akıyor...” pankartı asıldı.

Etkinlikte ilk önce, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı. Ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonu DLB konuşması izledi.

Konuşmanın ardından herkesin katıldığı söyleşi gerçekleştirildi. Erdal Eren başta olmak üzere, devletin katliamcı kimliği, güncel sorunlar ve partinin 25. yıl vurgularınının da yer aldığı konuşmalar, mücadele vurgusuyla sona erdi.

 

 

 

Erdal Eren mezarı başında anıldı

 

Erdal Eren, 13 Aralık günü mezarı başında yapılan bir etkinlik ile anıldı. DLB ve BDSP tarafından yapılan etkinlikte sloganlar öfkeli ve gür bir şekilde atıldı.

Etkinlikte DLB ve BDSP adına konuşmalar yapılırken, DLB konuşmasında Erdal Eren’den devralınan mücadele bayrağının bugün liselerde taşınacağı, sermaye devletinin liselere yaptığı tüm saldırılara Erdal Eren’in direngenliği ile karşılık verileceği söylendi. BDSP konuşmasında ise Erdal Eren’i gerçekten anabilecek olanların devrimciler olabileceği vurgusu yapıldı.

Konuşmalardan sonra kısa bir müzik dinletisi yapıldı. Mezarlık içinde tekrar bir kortej oluşturularak mezarlık A Kapısı’na kadar sloganlarla yüründü.

Kızıl Bayrak / Ankara