05 Şubat 2010
Sayı: SİKB 2010/06

 Kızıl Bayrak'tan
4 Şubat dayanışma grevinin gösterdikleri...
Tayyip Erdoğan
sömürücü sınıfların temsilcisidir!
Genel grev-genel direnişi
örgütleyelim!
İstanbul ve Ankara’da 4 Şubat
İzmir’de hayat
TEKEL işçileri için durdu!
TEKEL direnişine Adana, Bursa ve Eskişehir’den destek
On binler TEKEL için alanlara çıktı
TEKEL direnişiyle
dayanışma eylemleri
Entes direnişiyle dayanışma gecesi mücadele kürsüsü oldu
Entes direnişi güncesi
İşçi ve emekçi hareketinden...
Sol hareket üzerine
değerlendirmeler
Kampanya sona erdi,
mücadele sürecek!
Emeğimiz, onurumuz, haklarımız ve geleceğimiz için mücadeleye!
Selam olsun TEKEL’in
direnen işçi kadınlarına!
Kadına yönelik şiddet yasalarla da
teşvik ediliyor
Davos ve kapitalist sistemin iflası
Honduras’ta askeri cuntaya
“sivil” kılıf
Savaş aygıtının başaramadığını
rüşvet de başaramayacak!
TEKEL direnişinin ateşi yurtdışında
Dünyadan işçi ve emekçi eylemleri
TEKEL işçilerinin direnişi - M. Can Yüce
Düzen cephesi zindanlarda
her yönden saldırıyor!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Polis terörü ve cinayetlerine son!”

Kampanya sona erdi,
mücadele sürecek!

Polis terörü ve cinayetlerine karşı ilerici ve devrimci kurumlar tarafından çeşitli illerde haftalardır yürüyen kampanya çalışması 30 Ocak günü gerçekleştirilen yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamalarıyla sona erdi.

İstanbul ve İzmir’de yapılan eylemlerde sermaye devleti tarafından 89 yıl önce katledilen Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı anıldı. Katliamların bir devlet politikası olduğu vurgulandı. Eylemlerde ayrıca dizginsiz polis terörüne ve faşist baskıya geçit vermemek için yürütülen mücadelenin farklı araçlarla süreceği ilan edildi.


İstanbul’da coşkulu yürüyüş

İstanbul’da BDSP, EHP ve PDD tarafından “Karadağ cinayeti aydınlatılsın! Katiller yargılansın!” talebiyle altı haftadır gerçekleştirilen yürüyüş ve oturma eylemlerinin sonuncusu gerçekleştirildi.

Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan kitle coşkulu sloganlarla Galatasaray Lisesi’ne yürüyüş gerçekleştirdi. Kampanyanın son eylemi oldukça coşkulu bir atmosferde geçerken kolluk güçlerinin eyleme “ilgisi” de bu hafta oldukça yoğundu. Açıklamaya başlamadan önce Orhan Yılmazkaya’nın resmini bahane eden polis amiri, resim indirilmediği takdirde saldıracaklarını söyleyerek tehdit etti.

Galatasaray Lisesi’ne gelindiğinde oturma eylemi başlatıldı. Basın açıklamasında kampanyanın içeriği ve 6 hafta boyunca kampanya çerçevesinde yapılanlar hatırlatıldı. Kampanya süresince polis terörü ve cinayetlerinin de devam ettiği ifade edildi.

Eyleme Halk Cephesi, Kaldıraç, Teori ve Politika ve İstanbul Ahali destek verdi.  


İzmir’de devlet terörü lanetlendi, Suphiler anıldı!

İzmir’de polis terörüne ve cinayetlerine karşı 5 haftadır Eski Sümerbank önünde devam eden oturma eylemlerinin sonuncusu yapıldı.

BDSP ve EHP tarafından düzenlenen oturma eyleminde bu hafta sermaye devletinin ilk katliamlarından olan Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı anıldı, ayrıca kampanyanın sona erdiği duyuruldu.

Eylem Eski Sümerbank önünde buluşularak “PVSK ve TMY kaldırılsın! Polis terörüne ve cinayetlerine son! / Alaattin Karadağ’ın katilleri hesap verecek! / BDSP-EHP” pankartının açılmasıyla başladı. Eylem boyunca Karadağ’ın yanısıra polis tarafından katledilen kişilerin resimleri döviz biçiminde taşındı.

Katliamlar devlet politikasıdır!

Eylemde ilk olarak yapılan konuşmada 5 haftadır sürdürülen kampanyaya dair bilgi verildi ve kampanya süresince de yeni polis cinayetlerinin yaşanmaya devam ettiği ifade edildi. Önümüzdeki dönemde de devlet terörüne karşı mücadelenin süreceği anlatıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul – İzmir


 

Adana’da devlet terörü protestosu

Devlet terörüne karşı Adana’da örgütlenen eylemlerden üçüncüsü 30 Ocak Cumartesi günü yapıldı. Yakın zaman önce gerçekleşen işkenceli sevklerin ve cezaevlerinde uygulanan 12 Eylül dönemi işkencelerinin işlendiği eylem çerçevesinde İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, Türkiye’nin her döneminde cezaevlerinin devrimci tutsakları teslim alma ve onları düzen sınırlarına çekme aracı olarak kullanıldığı, bunu kabul etmeyenlerin ise bedel ödemek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Açıklamada, şu an için sağlığı cezaevlerinde kalmaya uygun olmayan 39 tutsağın bulunduğu söylenerek söz konusu tutsakların çoğu zaman tedavilerinin yapılmadığına ya da tedavi süreçlerinin işkenceye dönüştürüldüğüne dikkat çekildi. Bu konuda, son olarak hasta tutsaklardan Ozan Edeman’ın 12 gün boyunca ayaklarından ranzaya kelepçelenmesi örnek gösterildi.

Tüm bu sorunlara karşı mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğinin ifade edilmesiyle eylem bitirildi.

İHD, ESP, Halk Cephesi, BDSP, Devrimci Proletarya, ÇHKM ve ODAK tarafından gerçekleştirilen eyleme DHF ve Halkevi de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Adana



Kartal BDSP’den eylem

Alaattin Karadağ’ın polisler tarafından infaz edilmesinin ardından polis terörü ve cinayetlerine karşı yürütülen kampanya çerçevesinde Kartal Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) 30 Ocak günü Kartal Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada devlet terörünün bugün sadece devrimci güçlere yönelmediği söylendi. Osman Aslı’dan Baran Tursun’a sayısız örneğin olduğu, bu cinayetlerin yanında işçi eylemlerine yönelik devlet terörünün boyutu da vurgulandı.

“Alaattin yoldaş ölümsüzdür! Polis terörüne ve cinayetlerine son! / BDSP” pankartının açıldığı eylem boyunca “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Alaattin yoldaş ölümsüzdür!”, “Katil polis hesap verecek!”, “İşçiler partiye, devrime, sosyalizme!” sloganları atıldı.

Eyleme Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Kartal