10 Ağustos 2012
Sayı: SYKB 2012/32

 Kızıl Bayrak'tan
Sermayenin vurucu gücü AKP iktidarı ‘tam kölelik’ dayatıyor
Devlet, Kürdistan’da kirli savaş yöntemlerini yaygınlaştırıyor
İşçi sınıfı ayağa kaldırılmalıdır!
Alevilere yönelik
saldırılar sürüyor
“Türk-Kürt çatışması değil!”
“Direnişleri ortaklaştırıp, mücadeleyi büyütmeliyiz!”
Öncü bir Bosch işçisi ile fabrikadaki gelişmeler ve 2012-2014 MESS Grup TİS süreci üzerine
Metal İşçileri Birliği
Merkezi Yürütme Kurulu
Ağustos ayı toplantısı
Direnişteki MICHA işçileriyle sınıf dayanışmasını yükseltelim!
“Eğitim ve sağlıkta neo-liberal dönüşümlür”
TKİP, işçi sınıfı ve emekçileri emperyalist saldırganlığa ve
halkların boğazlanmasına karşı aktif mücadeleye çağırıyor!.
Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya:
Siyasal islamın iktidar hamleleri ve islamın “protestanlaştırılması”- V.Yaraşır
Emperyalist-gerici savaşı sadece
direnen halklar önleyebilir!
9. Mamak Kültür-Sanat Festivali
başarıyla gerçekleştirildi
Bertolt Brecht: Mücadelenin, dünyayı değiştirme ve
dönüştürme eyleminin sanatçısı
Sermaye hizmetkârı dinci rektörlerin atamaları yapıldı!
Sermaye devleti kürtaj politikasını adım adım hayata geçiriyor!
Tekellerin sponsorluğunda olimpiyat
Kanla yazılan tarih
silinmez / silemezsiniz!
Akan nehir
tarih kadar eski bir gerçeği taşıyor
İşçinin canı sermayeye emanet
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sermayenin vurucu gücü AKP iktidarı ‘tam kölelik’ dayatıyor…

İşçi sınıfı, fütursuz saldırıları meşru/militan direnişlerle püskürtmelidir!

 

Asalak kapitalistlerin çıkarlarını pervasızca savunan AKP iktidarı, dış politikayı da, bölge halklarına karşı emperyalistler adına “aktif taşeronluk” ekseninde icra ediyor. Bölgesel çapta üstlenilen bu alçaltıcı misyon, ABD emperyalizminin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yürüttüğü egemenlik savaşının kayıtsız şartsız desteklenmesi anlamına geliyor.

Afganistan, Irak, Libya saldırılarının ardından Suriye’nin hedef tahtasına çakılması, ABD’nin egemenlik savaşının dibimize kadar ulaşması anlamına geliyor. AKP iktidarının bu savaşta üstlendiği rezil rol ise, emperyalist/siyonist güçler adına nasıl da arsızca tetikçilik yaptığını dünya-aleme göstermiş bulunuyor. Şam’da dinci-gerici Amerikan kuklası bir yönetimin kurulması için kışkırtılan savaşta silahlı çetelere komuta eden dinci-Amerikancı iktidar, Türkiye’nin güneyini, özellikle Antakya ve çevresini CIA-MOSSAD ajanlarının, El Kaidecilerin, silahlı çapulcuların cirit attığı bir yer haline getirmiştir. Suudi Arabistan-Katar ikilisiyle birlikte -ABD güdümünde- savaşa giren AKP iktidarı, Ortadoğu’da “karşı-devrimin merkez üssü” rolünü üstlenmiş bulunuyor.

Komşu halkları hedef alan saldırganlık ve savaş ekseninde hareket eden dinci-Amerikancı iktidar, Kürt halkı ve hareketine karşı kirli savaşı da günden güne azdırıyor. Bu arada ırkçı-mezhepçi açıklamalarla Alevileri tehdit eden sermaye iktidarının (başta Tayyip Erdoğan olmak üzere) şefleri, işçi sınıfı ve emekçilere kaba köleliği dayatan saldırıları da adım adım hayata geçiriyorlar.

Gerici-yayılmacı emellere ulaşmanın yolunun, emperyalistler namına “aktif tetikçilik” yapmaktan geçtiğini var sayan Ankara’daki Amerikancı takımının, içeride daha da saldırganlaşması kaçınılmazdır. Zira komşu halklara karşı emperyalistler adına savaş açanların, ülke içinde ilerici-devrimci güçlere, işçi sınıfıyla emekçilere, Kürt halkı ile hareketine, Alevilere ve tüm ezilenlere saldırması da kaçınılmazdır.

Bu saldırıların tümü, son tahlilde işçi sınıfı ile emekçileri dolaysız bir şekilde hedef almaktadır. Bölge halklarına karşı saldırganlık ve savaş da, Kürt illerinde azdırılan kirli savaş da, ırkçı-dinci güruhların Alevilere karşı giriştiği linç saldırıları da işçi sınıfını vurmaktadır.

Zira burjuvazi ve onun vurucu gücü AKP iktidarının içeride ve dışarıda izlediği faşizan/saldırgan politikalar aynı zamanda sosyal yıkım saldırılarının pürüzsüz uygulanmasının da önünü açıyor. AKP iktidarı, bu saldırıların kabarık faturalarını işçi sınıfına ve emekçilere ödetmek için her yola başvuracaktır. Zira emperyalizmin ve sermayenin vurucu gücü olan bu iktidar işçi sınıfının, emekçilerin, Kürt halkının, Alevilerin ve diğer ezilenlerin düşmanıdır. Dolayısıyla hem bu ortaçağ zihniyetli iktidara hem icraatlarına karşı mücadele etmek, saldırılardan payına düşeni alan tüm toplum kesimlerinin görevidir. Bununla birlikte bu mücadelede işçi sınıfına özel bir misyon ve sorumluluk düştüğünü de vurgulamak gerekiyor.

İşçi sınıfı saldırganlık ve savaşa karşı mücadele etmelidir!

Emperyalist/siyonist güçlerin egemenlik savaşı, kapımıza dayanmış bulunuyor. ABD’nin organize ettiği bu savaş, bölgeyi etnik, dinsel, mezhepsel temelde parçalamak, halkları birbirine boğazlatmak ve onları güçsüz düşürüp köleleştirmeyi hedeflemektedir.

İşçi sınıfını vahşi bir şekilde sömürerek büyük servet biriktiren asalak kapitalistler sınıfı ve onun vurucu gücü AKP iktidarı, gelinen yerde “bölgesel güç” olmak adına, ABD’nin yürüttüğü egemenlik savaşının “aktif taşeronu” olarak rol oynamaktadır. Uğursuz olduğu kadar alçaltıcı da olan bu rolün işçi sınıfı ve emekçilere yeni felaketler dışında bir şey sunması mümkün değil.

İşçi sınıfı, harcı halkların kanıyla karılan pastadan pay almak uğruna kışkırtılan bu savaşı mahkum etmeli, dahası bölge halklarıyla dayanışmayı yükselterek, emperyalizme ve AKP iktidarı başta olmak üzere bölgedeki tetikçilerine karşı mücadele etmelidir.

İşçi sınıfı kirli savaşı reddetmelidir!

Kürt halkının ulusal eşitlik ve özgürlük uğruna yürüttüğü mücadeleyi ezmek için kirli savaşı yeniden azdıran sermaye iktidarı, ırkçı-inkarcı politikada ısrar ediyor. Kürt halkının haklı/meşru taleplerini kanla boğmaya çalışan AKP iktidarı, Kürt hareketine ve halkına karşı yürüttüğü savaşı tırmandırıyor.

Şemdinli’de başlayıp diğer Kürt illerine yayılan çatışmalara binlerce askerin, özel timin yanı sıra helikopterler ve savaş uçakları da katılıyor. Köy boşaltma, orman yakma, misket bombası kullanma gibi kirli savaş yöntemlerine başvuran Türk ordusu, buna rağmen gerillanın kararlı direnişini kıramamaktadır.

İşçi sınıfı, Kürt hareketinin direnişi karşısında acze düşünce daha da saldırganlaşan AKP iktidarının ırkçı-inkarcı politikasına karşı sessiz kalmamalıdır. İşçi sınıfına yakışan tutum, hem kirli savaşı hem faturasını ödetmeyi reddetmek, Kürt halkının ise eşitlik ve özgürlük mücadelesini desteklemektir.

İşçi sınıfı etnik, dinsel, mezhepsel kışkırtıcılık ve ayrımları boşa düşürmelidir!

Etnik, dinsel, mezhepsel ayrımcılık, dinci-Amerikancı AKP’nin genlerinde vardır; Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP şeflerinin icraat ve açıklamalarında bu olguyu kanıtlayan sayısız örnek mevcuttur. Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları, bu zihniyeti tüm iğrençliği ile gözler önüne sermiştir.

Irkçı dincilerin Malatya Sürgü’deki vahşi linç girişiminin tartışıldığı günlerde TV ekranlarında boy gösteren AKP şefinin, Cemevlerine “ucube” demesi, bu yetmiyormuş gibi Alevilerin camilerde ibadet etmesi gerektiğini vaaz etmesi, ırkçı-mezhepçi zihniyetin vardığı noktanın, tüm çirkinliği ile ortalığa saçılmasını sağlamıştır.

Bu kokuşmuş ortaçağ zihniyetinin temsilcisi olan AKP iktidarının amacı işçi sınıfını etnik, dinsel, mezhepsel temellerde parçalamak; sınıfın birliğini dinamitlemek; sınıf kimliğini yozlaştırmak ve buna dayanarak onu, “boyun eğmiş köleler sürüsü” haline getirmektir.

İşçi sınıfı bu rezil planı boşa düşürmeli, etnik, dinsel, mezhepsel türden yapay ayrımlara itibar etmemeli, sınıf kardeşliği temelinde kenetlenerek sömürü ve köleliğe karşı mücadele etmelidir.

İşçi sınıfı sosyal yıkım saldırılarına karşı ayağa kalkmalıdır!

İşçi sınıfını doğrudan hedef alan sosyal yıkım saldırıları, sermaye sınıfının çıkarlarını savunan AKP iktidarının içeride ve dışarıda izlediği saldırgan politikaların devamıdır. Bu saldırılar kopmaz bir şekilde birbirini tamamlar niteliktedir.

Kıdem tazminatının gaspı, grev yasakları, TİS hakkının fiilen engellenmesi, “modern” işçi pazarlarının oluşturulması, bölgesel asgari ücret şeklinde uzayıp giden saldırılar zinciri, işçi sınıfına kaba köleliği dayatmaktadır.

Dinci-Amerikancı sermaye iktidarının bu pervasız saldırılarını püskürtmek, işçi sınıfının, demek oluyor ki, ülkenin geleceği açısından kritik bir önem taşıyor. Dolayısıyla işçi sınıfı tüm birikim, deneyim ve mücadele kararlılığını kuşanarak sermayenin karşısına dikilmelidir.

Sorumluluk, sınıfın ilerici-öncü kesiminin omuzlarındadır!

Sermayenin fütursuz saldırılarına karşı biriken öfke ve bunun pek çok fabrika ve işletmede işçilerin eylemleriyle dışa vurması, sınıfın saflarındaki mücadele dinamiklerini hissettirmektedir. Saldırı furyasının meclisin açılmasıyla ivme kazanacak olması, sınıf saflarındaki öfke birikimi ve mücadele azminin de ivme kazanmasını kaçınılmaz hale getiriyor.

İşçi sınıfının o eşsiz mücadele gücünün açığa çıkartılması ve birleşik bir devrimci sınıf hareketinin ilk kıvılcımı olabilmesi için öncü müdahale hayati önem taşıyor. Verili koşullarda sendikalara egemen olan zihniyetin böyle bir misyon oynaması imkansızdır. Dolayısıyla bu noktada ilerici-öncü işçilere tarihi bir sorumluluk düştüğünü vurgulamak gerekiyor. Eğer sınıfın ileri kesimi rolünü hakkıyla oynayabilirse, saldırı furyasını püskürtmenin koşulları da oluşacaktır.

Bu noktada, sınıf devrimcileri başta olmak üzere, işçi sınıfı davasını samimiyetle savunan tüm ilerici-devrimci güçlere büyük sorumluluklar düştüğünü ayrıca vurgulamak gerekiyor.